Proti bolo brvno i brankár. DAC končí už na prvej prekážke, v Gruzínsku prehral o dva góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Proti bolo brvno i brankár. DAC končí už na prvej prekážke, v Gruzínsku prehral o dva góly

Dunajská Streda sa s pohárovou Európou lúči veľmi rýchlo.
Dunajská Streda sa s pohárovou Európou lúči veľmi rýchlo.TASR
Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda prehrali v odvete 1. predkola Konferenčnej ligy na pôde gruzínskeho tímu FC Dila Gori 0:2 a napriek výhre 2:1 z prvého stretnutia v tohtosezónnej pohárovej Európe končia.

FC Dila Gori - FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)

/prvý zápas: 1:2, postupuje Dila Gori/

Domáci sa od začiatku snažili prezentovať aktívnou hrou, čo deklaroval Gale nepríjemnou strelou z hranice šestnástky. Lopta padala pod brvno, Petráš musel zasahovať. Risvanis zablokoval zakončenie z druhej vlny od Victora, hrací predmet išiel tesne vedľa. Po rohu Petráš reflexívne vyrazil hlavičku zblízka a dorážku zablokoval pred čiarou stojaci Dimun.

Thierry Gale neuspel ani v 31. minúte, keď si loptu najskôr narazil a potom poslal strelu po trávniku, opäť to vystihol Petráš. O dve minúty neskôr mu to už ale vyšlo. Barbadoský útočník obdržal krásnu kolmicu za obranu od Dzotsenidzeho, ušiel Pintovi, aby si vychutnal gólmana.

Aktívny Gale pokračoval vo svojom výbornom výkone. Zľava sa uvoľnil do zakončenia, na mikrosúboje viedol Petráš priebežne 3:1. DAC na svoj ťah čakal až do záveru polčasu. Kalmárovu ranu z priameho kopu Kučerenko vyškriabal do brvna a nepodarený pas Trusu len o centimetre nezapadol do rohu svätyne.

Po zmene strán v súťažnom stretnutí za Dunajskú Stredu debutujúci stopér Kaša prenechal miesto Brunettimu. Zakrátko Rammadan našiel pred prázdnou časťou brány hlavu voľného Trusu, vo veľmi náročnej pozícii však neumiestnil "guľatý nezmysel" medzi tri žrde.

V 53. minúte spadla lopta v päťke, blízko gólu sa ocitol Risvanis. Pohotový pokus zadáci Gori zrazili na roh. Hneď na to Pinto zle odvrátil center, razom sa Parulava ocitol sám pred Belkom, ktorý sa blysol skvelým a nesmierne dôležitým zákrokom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Necelých dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času vypadol na celom štadióne elektrický prúd a nehralo sa takmer desať minút. Hneď na to prišla krídelná akcia, zle odvrátený center a Alef Santos trafil ľavačkou spred pokutového územia krásne pod brvno. Dila Gori bola razom na najlepšej ceste ďalej.

Predĺženie mohol zachrániť striedajúci Gavrič, lenže volejom opečiatkoval iba brvno. Kučerenko na čiare famózne vytlačil hlavičku Krstoviča. Dila Gori tak postúpila do 2. predkola, kde narazí na ukrajinský tím Vorskla Poltava. Dunajská Streda skončila v Konferenčnej lige už na prvej prekážke.

Prečítajte si v našom článku ohlasy na prehru Dunajskej Stredy proti Dila Gori.