Trusa sa uviedol gólom, DAC s európskou výhrou. Guľa: Máme svoj herný štýl

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trusa sa uviedol gólom, DAC s európskou výhrou. Guľa: Máme svoj herný štýl
Na juhozápade Slovenska sa zrodila výhra domácich.
Na juhozápade Slovenska sa zrodila výhra domácich.TASR
Futbalisti DAC Dunajská Streda zvládli prvý zápas Európskej konferenčnej ligy, keď zdolali na domácej pôde vo štvrtok gruzínsky tím Dila Gori 2:1. Žlto-modrí pôjdu do odvety s jednoznačným cieľom postúpiť.

DAC išiel do dvojgólového vedenia, no gruzínske mužstvo dokázalo znížiť na konečných 2:1. Do streleckej listiny sa zapísal nový hráč Matej Trusa, ktorý hlavičkou otvoril skóre zápasu.

"Sme spokojní, mohli sme dať aj viac gólov. Treba byť skromní a myslieť na to, že je to len polčas. Bol to pre mňa prvý súťažný gól, ale dôležitejšie bolo víťazstvo. Spoluhráči mi pomohli, cítim sa tu už ako doma," povedal strelec, ktorý očakáva náročnú odvetu.

"Gruzínci boli na lopte, verili si. Behanie bez nej nám robilo problémy, ale našťastie sme to zvládli. Pozrieme si video a na odvetu sa lepšie pripravíme. Asi to bude podobný zápas, možno výraznejší z ich strany – budú hrať doma a budú musieť tlačiť výsledok. Verím, že sme dobré mužstvo a zvládneme to."

Strelci duelu DAC - Dila Gori
Strelci duelu DAC - Dila GoriFlashscore

Dôležitou postavou stretnutia bol aj brankár Samuel Petráš, ktorý podržal svoje mužstvo hlavne v poslednej minúte. "Z našej strany to bolo nervóznejšie ako v prípravných zápasoch. Je to však normálne, bola to Konferenčná liga. Prvý súťažný duel je vždy taký, v ďalšom to bude lepšie," zhodnotil a dodal:

"Ak sme pomalí a nedostupujeme ich kapitána, tak je problém dostať ich pod tlak a získať lopty. Je tu týždeň na to, aby sme to lepšie prešli, boli precíznejší a poistili výsledok. Máme výbornú pozíciu. Mohlo to byť lepšie, boli by sme pokojnejší, ak by sme vyhrali vyšším rozdielom. Je to však víťazstvo a za ním musíme ísť aj vonku."

Základné zostavy prvého duelu
Základné zostavy prvého dueluFlashscore

Aj keď má DAC jednogólový náskok, v Gruzínsku nebude hrať defenzívny futbal. "Keď nedostaneme gól, postúpime. Aj my máme svoj herný štýl. Nebolo by najšťastnejšie, ak by sme súperovi darovali priestor. V tvorbe hry sú silní. Musíme ich tlačiť tam, kde nám to fungovalo najviac. Nechcem zvoliť taktiku, že to ubránime," povedal na margo odvety tréner Adrian Guľa, ktorý bol spokojný so svojím novým kanonierom Trusom.

"Tešíme sa z toho, že dal gól, pomohol nám. Je ešte cítiť, že nie je fyzicky úplne pripravený. Predstavuje však veľkú pomoc pre mužstvo. Má dobré fyzické parametre, rýchlosť a inštinkt v pokutovom území. Takisto kvalitnú spoluprácu s Krstovičom. Verím, že takto bude pokračovať a mužstvo zúročí jeho pracovitosť," vravel na adresu útočníka.

Termín odvetného zápasu
Termín odvetného zápasuFlashscore