Klaksvík porazil Ľubľanu rozdielom triedy, Fenerbahce si splnilo povinnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klaksvík porazil Ľubľanu rozdielom triedy, Fenerbahce si splnilo povinnosť

Aktualizované
Fenerbahce dominuje aj naďalej.
Fenerbahce dominuje aj naďalej.Profimedia
3. kolo skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy ponúklo vo štvrtok porciu pätnástich zápasov. Pozornosť pútali hlavne vystúpenia slovenských zástupcov. Slovan prehral v Lille tesne 1:2, Spartak Trnava nezvládol domáce stretnutie s Nordsjaellandom.

Skupina E

Alkmaar - Aston Villa 1:4

Druhé víťazstvo anglického favorita v skupine malo jednoznačný priebeh. O trojbodový zápis sa postarali štyria hráči a Alkmaar prišiel o obdivuhodnú sériu 29 domácich zápasov v Európe bez prehry. Hviezdou stretnutia sa stal Leon Bailey, ktorý zaznamenal gól a asistenciu.

Zrijnski Mostar - Legia Varšava 1:2

Skupina C

FC Ballkani - FC Astana 1:2

Dinamo Záhreb - Plzeň 0:1

Viktoria zvíťazila v treťom kole skupiny C na pôde Dinama Záhreb. Bližšie k víťaznému gólu mal dlho chorvátsky tím, keď Marko Bulat dvakrát trafil žrď. Dobre umiestnené tyče spríjemnili debut v prvom tíme Západočechov iba 18-ročnému brankárovi Viktorovi Baierovi. S blížiacim sa koncom zápasu dostali hostia veľkú príležitosť v podobe penalty, ktorú na všetky body premenil Tomáš Chorý.

Zápas v reči čísel.
Zápas v reči čísel.Flashscore

Skupina H

Fenerbahce - Ludogorec 3:1

Favorit "trnavskej" skupiny pokračuje v spanilej jazde za postupom do jarnej fázy. Turecký gigant viedol po polčase 1:0 a postaral sa o všetky góly stretnutia. Po zmene strán o sebe dvomi presnými zásahmi dal vedieť dvojgólový slovinský stredopoliar Miha Zajc, do vlastnej siete namieril Rodrigo Becao. Turci majú po troch zápasoch plný počet deviatich bodov.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Trnava - Nordsjaelland 0:2

Prečítajte si náš zápasový sumár.

Trnava je v skupine stále bez bodu.
Trnava je v skupine stále bez bodu.Flashscore

Skupina B

Gent - Breidablik 5:0

Skupina A

Klaksvík - Ľubľana 3:0

Prekvapenie aktuálneho ročníka európskych pohárov udivuje aj naďalej. V domácom súboji s Ľubľanou si Faerčania počínali na výbornú a už po polčase viedli o dva góly. Slovinské mužstvo nevedelo nájsť správny herný rytmus a v druhom dejstve inkasovalo ešte raz. Klaksvík tak v skupine okupuje tretie miesto so štyrmi bodmi, na druhý Slovan Bratislava stráca dva. Domáci navyše prepísali históriu - stali sa prvým mužstvom z Faerských ostrovov, ktoré zvíťazilo v skupinovej fáze niektorej z európskych pohárových súťaží.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Lille - Slovan Bratislava 2:1

Prečítajte si náš zápasový sumár.

Skupina D

Lugano - Bruggy 1:3

Bodo/Glimt - Besiktas 3:1

Kríza tureckého veľkoklubu naberá čoraz hrozivejšie kontúry. V domácej súťaži mu patrí až 4. priečka, na lídra Fenerbahce stráca priepastných 11 bodov, navyše hrozí, že prežije jar bez európskych pohárov. Vo svojej skupine sa s chudobným jedným bodom krčí po troch dueloch na poslednom mieste. V súboji s nórskym tímom navyše hostia prehrávali na konci zápasu už 0:3, čestný zásah zaznamenali až po vlastnom góle súpera.

Skupina G

Aberdeen - PAOK 2:3

Frankfurt - HJK 6:0

Nemecký tím si po víťazstvo dokráčal v exhibičnom tempe a po štyroch prvopolčasových góloch nemohol o víťazstve Frankfurtu pochybovať nikto. Domáci však aj napriek vysokému víťazstvu strácajú z druhej priečky na prvý PAOK tri body.

Skupina F

Fiorentina - Čukarički 6:0

Srbský tím si proti favorizovanej "Viole" ani neškrtol. Po polčase svietil na tabuli stav 3:0, Taliani pridali v druhom dejstve ďalšie tri kusy a dostali sa na čelo skupiny F o skóre pred Ferencváros. Dva góly strelil Argentínčan Lucas Beltran. Fiorentina zaznamenala svoje vôbec najvyššie víťazstvo v pohároch.

Genk - Ferencváros 0:0