Málokto trápil Fenerbahce tak, ako Trnava. Hráči si siahli na dno síl, hovorí Gašparík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Málokto trápil Fenerbahce tak, ako Trnava. Hráči si siahli na dno síl, hovorí Gašparík

Aktualizované
Trnava bola blízko k bodom.
Trnava bola blízko k bodom.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava síce prehrali v druhom zápase skupinovej fázy Konferenčnej ligy proti Fenerbahce, ale podali veľmi dobrý výkon a dlho držali súpera na uzde. Nakoniec dvakrát inkasovali v záverečných minútach a aj keď boli blízko k vyrovnaniu, šance ostali nevyužité.

Tréner Michal Gašparík si favorita veľmi dobre rozobral, zvolil hru na troch stopérov a tá v podstate 70 minút vychádzala na jednotku. Fenerbahce si nevytváralo šance: "Málokedy v kariére sa stane, že by bol tréner spokojný po prehre, ale z tohto zápasu mám dobrý pocit. Vtiahli sme do hry aj divákov, bolo to napínavé do poslednej sekundy," hodnotil v pozápasovom rozhovore pre RTVS.

Brankára Takáča regulárne prekonal len Joshua King. Zásahy Szymanskeho a Tadiča zrušil VAR. Navyše po práci Štefánika znížil Ofori: "Prvý polčas sme ustáli veľmi dobre. V druhom sme mali najlepšiu pasáž, keď prišli šance Koštrnu a Daniela. Už to niekedy vyzeralo, že to bude v site, ale dostali sme gól na 0:1. Neskôr sme si vypracovali pološancu, skákalo to tam, ale nepretlačili sme loptu za čiaru. Hráči však podali 100-percentný výkon, na ihrisku nechali všetko a siahli si na dno svojich síl. Ukázali kvalitu," pokračoval.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Remízovým hrdinom Trnavy mohol byť Ristoviski, no jeho hlavička zo záveru nadstavenia tesne minula bránu. Macedónsky útočník tak nezlomil už 34 zápasov trvajúcu sériu bez gólu. "Bolo by fantastické, keby to zlomil takto. Ja som ho pri striedaní uprednostnil pred Paurom, pretože som cítil, že by mohol priniesť oživenie, čo aj urobil, ale škoda, že mu to tam nepadlo," skonštatoval Gašparík.

Zároveň si myslí, že vo štvrtok sa bod dal uhrať: "Chýbalo nám trochu šťastia vo viacerých situáciách a mohli sme dosiahnuť oveľa krajší výsledok. Dlho sme ich držali na dištanc. Najpozitívnejšie je, že som videl viacero zápasov Fenerbahce a málokto ich dostal do takejto situácie, že im to horelo v šestnástke. Spokojnosť vládne aj s tým, že chalani sa za stavu 0:2 nevzdali, išli do napádania a bojovali," pochvaľoval si.

Spartak Trnava - Fenerbahce 1:2

Rozdiel v úrovni bol ale viditeľný: "Boli strašne rýchli smerom dozadu, na to nie sme z našej ligy zvyknutí. Obrancovia si to vždy vedeli dotiahnuť. Nie sme zvyknutí ani na intenzitu ich hry, oni pracujú v naozaj vysokej, tam máme veľký priestor na zlepšenie, ale keď sa naši hráči dostanú do takéhoto stretnutia, tak sa vedia prispôsobiť," doplnil trnavský tréner.

Pozitívne hodnotenie mal aj obranca Kristián Koštrna: "Zápas nás stál veľmi veľa síl, ale vedeli sme o ich kvalite a o tom, čo budú hrať. Prispôsobili sme sa systému, dlho sme odolávali, nerobili sme chyby, ale potom sme inkasovali. Na konci prišiel tlak, mohli sme vyrovnať, čo sa nepodarilo. Keď sme otvorili hru, bolo cítiť ich kvalitu," nechal sa počuť.

Mrzia ho hlavne situácie, z ktorých sa dalo vyťažiť viac: "Veľakrát sme mali prechodové fázy alebo brejky, keď sme nedotiahli niektoré veci a nevyšlo to podľa našich predstáv," myslí si on a aj Michal Ďuriš. "Zápas nás stál veľa síl a nakoniec z neho nemáme nič. Keď sme sa začali nadychovať, tak sme inkasovali. Brejky sme riešili zle. Ťažko sa mi hľadajú slová, pretože sme z tohto stretnutia mohli vyťažiť viac," vyjadril sa.

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore