Plzeň vydrela body v Kazachstane, Klaksvík opäť šokoval. Strelecká explózia Nordsjaellandu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň vydrela body v Kazachstane, Klaksvík opäť šokoval. Strelecká explózia Nordsjaellandu

Aktualizované
Hráči Plzne vybojovali proti Astane cenné tri body.
Hráči Plzne vybojovali proti Astane cenné tri body.Profimedia
Európska konferenčná liga pokračovala vo štvrtok 5. októbra druhým kolom skupinovej fázy. Na programe bolo 16 zápasov.

Skupina A

Klaksvík - Lille 0:0

Veľké prekvapenie sa udialo na Faerských ostrovoch. Po vyžrebovaní skupiny A sa všeobecne očakávalo, že francúzske Lille bude najväčším favoritom na postup a o druhé miesto v jarnej fáze súťaže sa pobije bratislavský Slovan s Ľubľanou. Hostia však nedokázali outsiderovi streliť ani jeden gól a hneď v druhom stretnutí zaznamenali stratu. Aktuálne im tak patrí druhá priečka tabuľky, o dva body za Slovanom.

Tabuľka skupiny A.
Tabuľka skupiny A.Flashscore

Olimpija Ľubľana - Slovan Bratislava 0:1

Prečítajte si náš zápasový sumár.

Skupina B

Gent - Maccabi Tel Aviv 2:0

Breidablik - Zorja Luhansk 0:1

Skupina C

Astana - Plzeň 1:2

"Viktoriáni" sa do Kazachstanu vrátili po mesiaci a pol a rovnako ako v úspešnom stretnutí s Tobolom, aj teraz padali góly až v druhom polčase. Po zmene strán bleskovo udreli ako prví domáci, no vyrovnávajúci gól zakrátko strelil Tomáš Chorý, ktorý na rozdiel od víkendového zápasu so Spartou, keď nešportovo fauloval spoluhráča hlavou, využil túto časť tela na skórovanie. Krátko po jeho zásahu rozhodol o troch bodoch  šťastným tečom Lukáš Kalvach.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

FC Ballkani - Dinamo Záhreb 2:0

Skupina D

Bodo/Glimt - Bruggy 0:1

Besiktas - Lugano 2:3

Skupina E

Aston Villa - Zrinskij 1:0

Anglický celok potreboval po prekvapujúcej prehre s Legiou Varšava nutne bodovať a proti outsiderovi z Bosny to tiež nebola žiadna hitparáda. Aston Villa sa snažila obliehať bránu súpera, gól však nie a nie prísť. Keď už fanúšikovia domáceho mužstva mysleli na deľbu bodov, presadil sa John McGinn. Škótsky stredopoliar videl v prvom dejstve žltú kartu za filmovanie, v nadstavenom čase duelu však rozvlnil sieť a rozhodol o trojbodovom zápise svojho tímu.

Alkmaar - Legia Varšava 1:0

Skupina F

Fiorentina - Ferencváros 2:2

Taliansky favorit skupiny opäť sklamal, doma dokonca prehrával s maďarským tímom už o dva góly. V druhom polčase síce prepol na vyšší rýchlostný stupeň a vyrovnal, po dvoch dueloch má však na konte len dva body a o postup bude musieť tvrdo bojovať.

Čukarički - Genk 0:2

Skupina G

Aberdeen - HJK 1:1

PAOK - Frankfurt 2:1

Skupina H

Nordsjaelland - Ludogorec 7:1

Ludogorec v prvom kole zdemoloval Trnavu štyrmi gólmi, dnes ich inkasoval sedem. Domáci vybehli na súpera vo veľkej pohode a s chuťou, čo rezultovalo do polčasového vedenia 4:1. V druhom dejstve pridali ďalšie tri, jeden z toho si hostia strelili sami a potvrdili, že vo štvrtok to rozhodne nebol ich večer. Nordsjaelland narazí v ďalšom kole na Trnavu.

Trnava - Fenerbahce 1:2

Prečítajte si náš zápasový sumár.