Trnava výborne bránila 70 minút, o body prišla v dramatickom závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava výborne bránila 70 minút, o body prišla v dramatickom závere

Aktualizované
Trnava siahala proti favoritovi na body.
Trnava siahala proti favoritovi na body.TASR
Spartak Trnava pokračuje vo svojej ceste základnou skupinou Konferenčnej ligy. Po prehre v Razgrade privítal slávny turecký tím Fenerbahce, ktorý na Slovensko pricestoval s viacerými hviezdnymi menami vo svojom kádri.

Spartak Trnava - Fenerbahce 1:2

Trnava nastúpila na hrote útoku s Ďurišom, ktorý skóroval v štyroch ligových stretnutiach za sebou. Na stopérskom poste dostal dôveru Djurič namiesto chorého Štetinu. Hostia šetrili najväčšie opory, iba na lavičke začali Livakovič, Fred, Tadič či Džeko. Fenerbahce od začiatku chcelo kontrolovať loptu, z čoho mohol ťažiť Kent, otvorený priestor využil na nepresný pokus.

Spartak bol na súpera dobre pripravený a vzadu nerobil chyby, výborne vykrýval nebezpečné priestory a vedel hráčov hostí držať ďaleko od Takáča. Oosterwolde prvýkrát narobil problémy defenzíve, no jeho center zakončil King spred päťky do Kóšu. Tesne pred polhodinou hry sa tempo zvýšilo na oboch stranách, prichádzali rýchlejšie akcie, ale bez zakončení a keď už, tak nepresných.

Prvý polčas nepriniesol veľa zaujímavého na jednej či druhej strane hlavne preto, že dominovali defenzívy. Výsledkom toho bola aj štatistika striel 2:6, pričom žiadna nesmerovala na bránu. Krátko po zmene strán získali hostia štandardnú situáciu z blízkosti pokutového územia. Zajc mieril prudko pod brvno, Takáč vytiahol dôležitý zákrok. Blysnúť sa musel aj Egribayat, keďže Koštrna videl priestor a poslal ranu k žrdi.

Trnava oproti úvodnému dejstvu zvýšila ofenzívnu aktivitu, ale práve ona mohla asistovať po tom, ako King výborne potiahol loptu, poslal kolmicu a Batshuayi nechal vyniknúť reflexívnym zákrokom Takáča. Hra sa okamžite presunula na druhú stranu, technickému pokusu Daniela chýbali centimetre, aby zapadol k vzdialenejšej tyči.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Domáci síce 70 minút hrali vzadu výborne, no potom predviedol individuálnu akciu Joshua King, dostal sa cez viacerých obrancov, narazil si s Kentom a z hranice šestnástky ľavačkou trafil presne k žrdi - 0:1. Straty Trnavy sa zvyšovali, čo spôsobilo center Oosterwoldeho na Kinga. Nór voľný na malom vápne v páde mieril nad.

Striedajúci Ristovski zľava dostal loptu na päťke, v poslednej chvíli pred Oforim odvrátil Oosterwolde, ale voľný Daniel pálil spred päťky z výbornej pozície nad. V podstate definitívu pre Fenerbahce dal svojím druhým gólom v zápase King, pretože v päťke ho prudkým nákopom našiel Fred a skúsený útočník prvým dotykom napol sieť - 0:2.

Už keď sa zdalo, že sa bude len dohrávať, Štefánik vystihol rozohrávku, vypichol loptu a Kelvin Ofori mal pred sebou iba prázdnu bránu, keďže gólman bol vybehnutý a čakal prihrávku od obrancov naspäť - 1:2. Trnavský štadión explodoval radosťou, lenže hneď ho umlčal Sebastian Szymanski. Nayirovi strelu zblízka ešte Takáč vyrazil, no iba k Poliakovi a ten si zakončenie vychutnal. Nakoniec zasiahol VAR a odhalil predošlý ofsajd.

Počas nadstaveného času hlavičkoval spred malého vápna voľný Željkovič, bol v postavení mimo hry. Na druhej strane sa Tadič presadil z ofsajdu, a tak prišla posledná šanca Trnavy, ale Ristovski na malom vápne hlavičkoval tesne vedľa ľavej žrde. Fenerbahce tak na Slovensku získalo tri body, Spartak zanechal veľmi sympatický dojem. Turecký tím vyhral aj pätnásty súťažný zápas, ktorý v tejto sezóne odohral, pričom strelil už celkovo 47 gólov.

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore