Slovan zahodil v Slovinsku šance, premenil penaltu a je na čele skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan zahodil v Slovinsku šance, premenil penaltu a je na čele skupiny

Aktualizované
Slovanisti oslavujú trojbodový zápis.
Slovanisti oslavujú trojbodový zápis.Flashscore
Futbalisti bratislavského Slovana zvíťazili v druhom zápase skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy na ihrisku NK Olimpija Ľubľana. V tabuľke majú šesť bodov a po prekvapivej remíze favorita z Lille na ihrisku Klaksvíku sa ocitli na čele skupiny A.

Olimpija Ľubľana - Slovan Bratislava

Oba tímy nastúpili do stretnutia s vidinou víťazstva, úvodná časť súboja sa však niesla v prevažne opatrnom duchu. "Belasí" v 9. minúte kombinovali na útočnej polovici, Kucka si narazil loptu, potom prihral Weissovi, ktorý posúval doprava Blackmanovi, tomu bol však odmávaný ofsajd. Na hráčoch bratislavského celku bolo vidieť, že túžia skórovať, no obliehanie pokutového územia o tri minúty neskôr k strele neviedlo.

Po štvrťhodine hry sa postaral o rozruch gólman Vidovšek, ktorý urobil chybu v rozohrávke, "nabil" priamo Barseghjanovi, ten vošiel do šestnástky, kde už mal proti sebe hráčov Ľubľany a Vidovšek následne svoju chybu napravil úspešným zákrokom. V 23. minúte vošiel Blackman s loptou do šestnástky, prihral Kankavovi, ktorý ideálne našiel Weissa, no tomu lopta skĺzla, vôbec ju v dobrej pozícii netrafil ideálne.  

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

V 26. minúte fauloval Vidovšek unikajúceho Čavriča a rozhodca ukázal na biely bod. Vladimír Weiss ml. však ponúknutú šancu nevyužil, loptu nekopol dobre a brankár ju dokázal jednou rukou vytesniť. Ďalší zaujímavý moment sa odohral až tesne pred koncom prvého polčasu. Slovan zahral dobre štandardku, až na zakončenie. Čavričovu koncovku zblízka z uhla Vidovšek vytlačil. Pod sprchy sa tak išlo za bezgólového stavu.

Slovenský majster nastúpil do druhého dejstva aktívne. Weiss dostal od Blackmana prihrávku na biely bod, vysoko však prestrelil. V 53. minúte išiel Weiss sám na bránu, zoči voči Vidovšekovi zlyhal. Akcia pokračovala, do zakončenia išiel aj Barseghjan, mieril, no gólman domácich opäť fauloval. Pokutový kop následne premenil Čavrič a Slovan sa ujal vedenia.

Tabuľka skupiny A.
Tabuľka skupiny A.Flashscore

Pri chutí bol Blackman, ktorý po hodine hry prenikol po pravej strane a naservíroval loptu Barseghjanovi, ten z hranice vápna minul vzdialenejšiu pravú žrď. Vzápätí pohrozili aj domáci. Bristrić prešiel cez Kašiu, prihral pod seba na voľného Ruia Pedra, ten v podobnej šanci ako predtým Weiss tiež len prestrelil bránu.

Päť minút pred koncom riadneho hracieho času sme videli kuriózny moment. Lovat prehodil loptu na Čavriča, ktorý bol faulovaný, no stihol odovzdať loptu Strelcovi. Ten išiel sám na bránu, obišiel aj brankára Vidovšeka, no loptu si hodil ďaleko a nedokázal ju dostať do siete. "Belasí" v nadstavenom čase prežili šancu Nukiča a z ihriska súpera si odnášajú tri body.