Moyes sa teší na súboj o trofej EKL: Užívam si to, najväčšia chvíľa trénerskej kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Moyes sa teší na súboj o trofej EKL: Užívam si to, najväčšia chvíľa trénerskej kariéry

Moyes sa už nevie dočkať na finále.
Moyes sa už nevie dočkať na finále. Profimedia
Tréner West Hamu David Moyes (64) si dobre uvedomuje, čo znamená finále EKL v pražskom Edene pre jeho terajších zverencov Vladimíra Coufala (30) a Tomáša Součka (28), ktorí tam obaja hrávali za Slaviu. Škót je za českých hráčov rád a ocenil ich výkony i dôležitosť pre tím. Priznal, že finále proti Fiorentine, za ktorú hrá ďalší Čech a bývalý Slavista Antonín Barák (28), je najväčším momentom v jeho trénerskej kariére.

Moyes na tlačovej konferencii pred očakávaným duelom povedal: "Tomáš a Vladimír o finále veľa hovorili, pretože obaja prišli z klubu, ktorý tu sídli. K mestu majú blízky vzťah. Keď sme sa dozvedeli, že finále sa bude konať v Prahe, žartovali sme o tom. Cítil som, že máme veľkú šancu dostať tu, čo sa aj potvrdilo," 

Rodák z Glasgowa následne doplnil: "Som z toho naozaj šťastný, pretože obaja pre nás v posledných dvoch či troch rokoch boli veľmi dôležití, dobre nám slúžili a podávali kvalitné výkony. Sú to podstatní tímoví hráči."

Svoju účasť v titulovom meraní síl si vychutnáva. "V prvom rade je skvelé, že tu vôbec môžem sedieť. Či už ste skúsený alebo začínajúci tréner, byť vo finále je vrchol. Dúfam, že je to pre nás len začiatok. Užívam si to spolu s ostatnými," vyhlásil Moyes, ktorý svoju cestu kouča začal v roku 1998 a pokračoval:

"Je to najväčší moment mojej trénerskej kariéry. Keď to robíte tak dlho ako ja, znamená to, že niečo robíte dobre. Je tu veľa dobrých trénerov, ale tí mladí ešte len uvidia, či vydržia vo futbale 20 alebo 25 rokov."

Kým taliansky tím nastúpi na finále po päťdňovej prestávke, "kladivári" naposledy odohrali súťažný duel pred desiatimi dňami. "Išli sme na pár dní do Portugalska, trénovali sme a užívali sme si to. V tejto sezóne sme odohrali 56 zápasov a minulej viac ako 60. Pracovali sme na tom, aby sme boli pripravení na finále," uviedol bývalý tréner Evertonu či Manchestru United.

Škotsky manažér dúfa, že proti "fialkám" West Ham nepreruší svoju úspešnú sériu. "V tejto sezóne sme v Konferenčnej lige ešte neprehrali a predchádzajúcej sme sa dostali do semifinále Európskej ligy. Naša pohárová bilancia je veľmi dobrá. Dúfam, že v nej budeme pokračovať," poznamenal lodivod, ktorého zverenci v tomto ročníku vyhrali 13 zo 14 súbojov EKL a v jednom remizovali.