Finále EKL v Prahe si môžu zahrať až traja Česi. Souček: Vraciam sa domov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále EKL v Prahe si môžu zahrať až traja Česi. Souček: Vraciam sa domov

Tomáš Souček a Vladimír Coufal sa tešia na finále v Prahe.
Tomáš Souček a Vladimír Coufal sa tešia na finále v Prahe.Profimedia
Stredopoliar Tomáš Souček (28) je nadšený, že na štadióne svojho bývalého klubu Slavie Praha si bude môcť zahrať vysnívané finále EKL. Rovnako tak aj Vladimír Coufal (30). Obaja veria, že česká futbalová verejnosť bude proti Fiorentine fandiť West Hamu. Za taliansky tím hráva ďalší český futbalista Antonín Barák (28).

Souček pre klubovú televíziu uviedol: "Vraciam sa domov. Od začiatku súťaže som vedel, že finále je v Prahe a že sa tam musíme dostať. A teraz sme tam. Prežívam veľké emócie a veľmi sa teším. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli, aby sa to podarilo."

Priznal, že semifinále bolo pre neho veľmi náročné: "Celý čas som bol nervózny. Bol to jeden z najťažších zápasov mojej kariéry. Vedel som, že finále je doma, takže špeciálne pre mňa to bolo veľmi ťažké, pretože som to mal v hlave. Musím poďakovať všetkým spoluhráčom za to, čo urobili, fanúšikom za podporu."

Souček oslavoval postup po boku krajana Coufala.
Souček oslavoval postup po boku krajana Coufala.Instagram Tomáše Součka

Jeho tím vyhral na pôde Alkmaaru 1:0 vďaka gólu stredopoliara Pabla Fornalsa zo štvrtej minúty nadstaveného času a po domácej výhre 2:1 zdolal holandského súpera aj druhýkrát. Finále sa 7. júna bude hrať na štadióne Slavie, odkiaľ v januári 2020 odišiel do West Hamu. Neskôr ho nasledoval aj Coufal. "Praha je najlepšie mesto na svete. Všetkým anglickým fanúšikom, ktorí prídu, sa bude páčiť," zasmial sa Souček.

Štadión v Edene pojme necelých 20 000 divákov. Každý z tímov finalistov bude mať pre svojich priaznivcov k dispozícii iba päťtisíc vstupeniek, do voľného predaja sa dostalo len ďalších tritisíc lístkov. O majiteľoch rozhodol žreb. UEFA využije zvyšné miesta pre svoje potreby.

"Viem, že to nie je najväčší štadión, ale je skvelý. K dispozícii bude aj fanzóna. Ľudia v Českej republike sa tešia, že môžu privítať West Ham. Odkedy som prišiel a Vláďa ma nasledoval, začali sledovať West Ham. Myslím si, že celé Česko bude fandiť West Hamu. Dúfam, že príde veľa ľudí a my im to vrátime na ihrisku," povedal Souček.

"Kladivári" budú hrať o titul v európskom pohári prvýkrát po 47 rokoch. V roku 1976 prehrali vo vtedajšom Pohári víťazov pohárov s Anderlechtom Brusel 2:4. Vlani West Ham, v ktorom má podiel český miliardár a majiteľ Sparty Daniel Křetínský, vypadol v semifinále Európskej ligy s Frankfurtom.

"Keď som prišiel do West Hamu, vždy som chcel byť v tabuľke Premier League čo najvyššie. V posledných dvoch sezónach sa nám v lige darilo, minulý rok aj v pohároch, ale chýbal nám posledný kúsok v podobe finále. Teraz sme tam, čaká nás záverečný krok. Všetci chceme túto trofej vyhrať a zdvihnúť ju nad hlavu," vravel Souček.