West Ham v semifinále EKL porazil Alkmaar, Bazilej šokoval Fiorentinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham v semifinále EKL porazil Alkmaar, Bazilej šokoval Fiorentinu

West Ham nezačal dobre, ale nakoniec vyhral.
West Ham nezačal dobre, ale nakoniec vyhral.Profimedia
Futbalisti West Hamu otočili výsledok v prvom zápase semifinále Európskej konferenčnej ligy proti Alkmaaru a vyhrali tesne 2:1. Fiorentina neudržala vedenie, s Bazilejom prehrala 1:2. Odvety sa uskutočnia o týždeň vo štvrtok (18.5.). Finále je na programe 7. júna v Prahe.

ACF Fiorentina - FC Bazilej 1:2 (1:0)

Góly: 25. Cabral - 71. Diouf, 90+2. Amdouni

Hostia mohli mať fantastický štart do stretnutia, ale gól Augustina nakoniec pre tesný ofsajd, ktorý odhalil VAR, neplatil. Diouf mieril zvnútra pokutového územia k žrdi, výborne zareagoval brankár Terracciano, a tak udreli domáci.

Center z rohového kopu poslal Martínez hlavičkou pred bránu, kde nepokrytý Arthur Cabral zblízka tečoval loptu za čiaru, čím otvoril skóre. V druhom polčase sa dlho nedialo nič zaujímavé, no Andy Diouf prekvapil Fiorentinu technickou strelou a vyrovnal.

Bazilej nakoniec vyhral, pretože už v druhej minúte nadstaveného času sa presadil Zeki Amdouni. To znamená, že premožiteľ bratislavského Slovana má pred domácou odvetou výbornú pozíciu.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

West Ham United - AZ Alkmaar 2:1 (0:1)

Góly: 67. Benrahma (pen.), 76. Antonio - 42. Reijnders

Niekoľko náznakov šancí hlavne zo strany domácich sa neujalo, ale technický pokus Benrahmu k tyči mal gólové parametre. Bravúrne zapracovala pravá ruka gólmana. V závere polčasu z diaľky napriahol Tijani Reijnders, lopta pred Areolom skočila a zapadla k žrdi.

West Ham po zmene strán zvýšil aktivitu, nevedel sa presadiť cez defenzívny blok Alkmaaru. Zmenil to pokutový kop, keďže Ryan zle načasoval výskok a namiesto lopty zasiahol rukami hlavu Bowena. Penaltu Said Benrahma premenil.

Tlak "Hammers" pokračoval. Rohový kop zo 76. minúty vrátil do ohňa Rice, na čiare ešte pri hlavičke Aguerda zachránil Sugawara, no Michail Antonio zblízka nemohol nedať. Alžírčan mohol dokonca ešte zvýšiť skóre, lenže spred päťky prestrelil bránu. Neujala sa ani rana Bowena.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore