West Ham a Bazilej v lepších pozíciách, Alkmaar ani Fiorentina zbrane neskladajú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham a Bazilej v lepších pozíciách, Alkmaar ani Fiorentina zbrane neskladajú

Medzi Alkmaarom a West Hamom sa bude bojovať o každú loptu.
Medzi Alkmaarom a West Hamom sa bude bojovať o každú loptu.Profimedia
Futbalisti West Hamu United majú pred odvetou semifinále Európskej konferenčnej ligy proti Alkmaaru bližšie k postupu do svojho prvého kontinentálneho finále od roku 1976, keď podľahli v súboji o trofej Anderlechtu v Pohári víťazov pohárov.

V lepšej pozícii je aj premožiteľ bratislavského Slovana v osemfinále Bazilej, ktorý má proti Fiorentine rovnako ako anglický tím k dobru jednogólový náskok. Obe štvrtkové stretnutia sa začínajú o 21:00.

"Kladivári" potvrdili v úvodnom zápase formu a ani na trinásty pokus neprehrali v tejto sezóne EKL. Ich holandský súper AZ Alkmaar dominoval v držaní lopty a po zakončení Reijndersa aj viedol. West Ham v druhom polčase zabral a po premenenej penalte Benrahmu a góle Antonia zvíťazil 2:1.

"Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali semifinále. Máme šancu získať trofej a zapísať sa do histórie klubu," povedal stredopoliar Paqueta pre oficiálnu webstránku klubu. Útočník Antonio po prvom zápase zdôraznil, že jeho tím má pred súperom rešpekt: "Vedeli sme, že AZ má slušný tím. Ideme tam s náskokom 2:1 a dúfam, že tam zvíťazíme," doplnil.

Alkmaar sa bude v odvete podobne ako proti Anderlechtu vo štvrťfinále spoliehať na podporu domácich fanúšikov. Vtedy hráči holandského mužstva zmazali dvojgólový náskok súpera a po penaltovom rozstrele postúpili.

Pred domácim duelom opäť veria v rovnaký výsledok a pokúsia sa dostať sa do prvého finále v európskej pohárovej súťaži od roku 1981. Vtedy nestačili na Ipswich Town v súboji o triumf v Pohári UEFA.

"Musíme podať rovnaký výkon ako na ich pôde. Nemyslím si, že by sme sa mali West Hamu obávať," povedal Reijnders pre uefa.com. Zápas v AFAS aréne povedie ako hlavný rozhodca Slovák Ivan Kružliak s asistentmi Branislavom Hanckom a Jánom Pozorom.

Bazilejčania sa aj v odvete budú spoliehať na Amdouniho. Dvadsaťdvaročnému stredopoliarovi sa v tejto sezóne EKL darí a so šiestimi gólmi je s ďalšími tromi hráčmi na druhom mieste v tabuľke strelcov. Práve Amdouni rozhodol v prvom semifinálovom stretnutí na ihrisku ACF Fiorentina o triumfe 2:1 pre švajčiarske mužstvo.

V tretej minúte nadstaveného času naňho zabudla domáca obrana a zakončil zo stredu šestnástky. Domáci si musia dať pozor na talianskeho súpera, keďže v doterajšom priebehu strelil 33 gólov, čo je najviac zo všetkých tímov.

Fiorentina napriek vedeniu 1:0 v prvom zápase nedokázala uspieť a musí doháňať jednogólovú stratu. "Bazilej dobre bráni a zatvára každý priestor. Prenechávajú vám držanie lopty a ak hráte dobre, strelíte dva až tri góly. V opačnom prípade je duel otvorený," zdôraznil tréner Vincenzo Italiano. Výhodou "fialových" môže byť, že sa o všetkom rozhodne na štadióne Sv. Jakuba.

Taliansky klub uspel v predchádzajúcich troch stretnutiach na ihriskách súperov a vždy zaznamenal štyri góly. "Nezaslúžili sme si prehrať. V tejto sezóne sme však už hrali ťažké stretnutia na štadiónoch v Turecku aj v Poľsku a sme pripravení aj teraz," skonštatoval obranca Luca Ranieri. Finále EKL sa uskutoční v stredu 7. júna. Hrať sa bude v pražskej Fortuna aréne.

Odvety semifinále Európskej konferenčnej ligy:

FC Bazilej - AC Fiorentina

/prvý zápas: 2:1/

AZ Alkmaar - West Ham United

/prvý zápas: 1:2/