Mužstvo si zaslúži odo mňa absolutórium. Bajriča s Kašiom karhať nebudem, vraví Weiss

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mužstvo si zaslúži odo mňa absolutórium. Bajriča s Kašiom karhať nebudem, vraví Weiss
Slovan sa strelecky nepresadil. Zlyhal v koncovke.
Slovan sa strelecky nepresadil. Zlyhal v koncovke.TASR
Slovan Bratislava nezopakuje minuloročné osemfinále Európskej konferenčnej ligy. V play-off nedokázal v domácej odvete zvrátiť trojgólové manko z prvého stretnutia v Grazi. Sturm si stretnutie ukontroloval a zvíťazil 1:0. Súboj hodnotil pre RTVS Šport kormidelník Vladimír Weiss st. (59).

Slovan Bratislava - Sturm Graz 0:1

Koniec v play-off

"Keď prehráte, nemôžete byť spokojní. Odohrali sme výborný zápas. To, čo som od hráčov chcel, plnili do bodky. Až na efektivitu. Mali sme veľa šancí, no keď nedáte gól, nemôžete pomýšľať na pozitívny výsledok. Náskok z prvého zápasu bol veľký. Vypracovali sme si tri alebo štyri momenty. Chceli sme streliť gól, ale to sa nepodarilo. Naopak, inkasovali sme. Musím pochváliť hráčov za výborný výkon. Išli na doraz. Ľudia ich vytlieskali, ocenili výkon. Hrali sme dobre, kým nám stačili sily. Striedaniami sme už na viac nemali."

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

Množstvo zahodených šancí, polčasová reakcia v kabíne

"Povzbudzoval som hráčov. Do desiatej - pätnástej minúty sme išli zariskovať, vyššie napádať. Relatívne sa nám to darilo, ale gól neprišiel. Vyššia efektivita je o kvalite. Naviac sme nemali. Bohužiaľ, Sturm si to ukontroloval. Nevyhral zaslúžene, ale postúpil zaslúžene."

Inkasovaný gól

"Dostali sme gól z autu, resp. dlhej lopty. Kašia a Bajrič urobili chybu. To sa stane, keď hráte vysoko. Riskovali sme. Nebudem ich karhať. Dreli, bojovali. Mužstvo má odo mňa kompliment za výkon, odvahu i taktickú disciplínu."

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

Európske tohtosezónne zrkadlo

"To pravé. Zo skupiny bola naša povinnosť postúpiť s tou skúsenosťou a kvalitou. Graz, vzhľadom na okolnosti v prvom zápase, keď sme mali len troch zdravých stopérov, inak by som hral rovnako ako dnes. Časť viny beriem na seba. Nevyšlo nám to tam. Dnes má moje mužstvo odo mňa absolutórium, aj keď sme prehrali."