Nepomáha ani zmena trénera, kríza Marseille sa prehlbuje. Gattuso pozná problém

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nepomáha ani zmena trénera, kríza Marseille sa prehlbuje. Gattuso pozná problém

Gattuso na prvý triumf s Marseille stále čaká.
Gattuso na prvý triumf s Marseille stále čaká.Profimedia
Kríza futbalistov Olympique Marseille pokračuje. Nevyhrali už šesť zápasov za sebou. Vo štvrtkovom súboji B-skupiny Európskej ligy pritom viedli nad Brightonom 2:0, no náskok sa im nepodarilo dotiahnuť do trojbodového konca. Tréner francúzskeho tímu Gennaro Gattuso (45) tvrdí, že problémom je kondícia niektorých hráčov.

Na čele tabuľky B-skupiny je AEK Atény so štyrmi bodmi, Marseille a Ajax Amsterdam získali v dvoch kolách dva body. Brighton okupuje poslednú priečku s jedným bodom na konte.

"Moderný futbal si vyžaduje stopercentný prístup a nasadenie počas celých 90 minút. Žiaľ, niektorí hráči vydržia hrať naplno len 60-70 minút. Som tu krátko a neviem zmeniť veci šibnutím čarovného prútika. Myslím si, že v našej hre bolo vidieť záblesky toho, čím sa chceme prezentovať. Stále je tam veľa chýb a je na nás, aby sme ich pomohli hráčom odstrániť," citoval portál lequipe.fr Gattusa, ktorý zasadol na lavičku Olympique koncom septembra.

Futbalisti Marseille sa trápia
Futbalisti Marseille sa trápiaFlashscore

Bývalý taliansky stredopoliar debutoval cez víkend v ligovom vystúpení na pôde Monaka, v ktorom Marseille prehralo 2:3. Nad Brightonom viedlo po dvoch zlepených góloch 2:0, hostia zachránili remízu v 88. minúte, keď premenil jedenástku Joao Pedro.

Gattuso zložil poklonu svojmu kolegovi a krajanovi Robertovi De Zerbimu, ktorý podľa neho dobre pripravil svoje mužstvo. "Myslím si, že Roberto je skvelý tréner. Vytvoril tím, ktorý má charakter a vie, čo chce hrať."

De Zerbi pochválil hráčov za prístup k zápasu. "Dnes sme hrali na 30 percent našich schopností. Som hrdý na to, ako moji hráči zareagovali. Po prehre 1:6 s Aston Villou a polčasovému manku 0:2 zdvihli hlavy, ich reakcia bola neskutočná, dali do toho srdce. Nezaslúžili sme si prehrať. Pre mnohých hráčov sú toto prvé zápasy v európskom pohári, je to pre nich dobrá skúsenosť. Učíme sa hrať zápasy každé tri dni," uzavrel.