Slovan si s Lille body rozdelil, remízu zachránil striedajúci žolík Čavrič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan si s Lille body rozdelil, remízu zachránil striedajúci žolík Čavrič

Aktualizované
Slovan doma s Lille remizoval.
Slovan doma s Lille remizoval.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava remizovali vo štvrtkovom zápase A-skupiny Európskej konferenčnej ligy s OSC Lille 1:1 a upevnili si druhé miesto v tabuľke. Francúzsky tím si pred nimi udržal jednobodový náskok.

Slovan Bratislava - OSC Lille 1:1

Do základnej zostavy domácich sa dostal aj mladý Marcelli. Tréner Weiss sa pri neúčasti Lovata či Kankavu rozhodol pre systém s tromi stopérmi. Len na striedačke začal vo forme hrajúci Čavrič. Hostia začali aktívnejšie a po rohovom kope hlavičkoval Umtiti, ktorý minul vzdialenejšiu žrď. Slovan síce pozorne bránil, ale v ofenzíve sa nedostával k ničomu, na lopte dominovalo Lille.

V polovici úvodného polčasu zaváhal Kašia a Yazici strieľal iba tesne vedľa. Odpoveď prišla na druhej strane, no práve Kašia hlavičkoval po centri Barseghjana z rohového kopu do brvna. Zväčša sa hral medzišestnástkový futbal. Nezmenil to ani pokus Barseghjana z diaľky nad.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Hostia sa v úvode druhého polčasu dostali do vedenia. Aj keď prihrávka Yaziciho neprešla cez Kašiu, tak lopta sa odrazila a anglický záložník Angel Gomes ju zblízka dostal za Borjana - 0:1. Zakrátko to skúsil z priameho kopu Cabella, jeho pokus na vzdialenejšiu tyč vytesnil Borjan. Bentaleb v 58. minúte krásnou kolmicou poslal za obranu Yaziciho, ten samostatný nájazd premenil zakončením pod brvno, lenže ofsajdové postavenie mu radosť zobralo.

Otvorený priestor pred pokutovým územím využil na strelu Marcelli, tiahly pokus tesne nad trávnikom minul priestor brány. Slovan dostal veľkú šancu na vyrovnanie po hodine hry, keď Umtiti vo veľkom vápne fauloval Strelca. Loptu si na biely bod postavil Barseghjan a už keď bolo všetko pripravené, tak zasiahol VAR a pre predošlý ofsajd penaltu zrušil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

"Belasí" cítili, že pred 21 544 divákmi môžu s výsledkom niečo urobiť. Strelec si narazil s Čavričom a rútil sa sám do stopercentnej možnosti, ale Chevalier potvrdil svoje kvality. Aleksandar Čavrič síce prišiel do hry z lavičky, ale vyrovnal, keď ho na malom vápne našiel Zmrhal. Srbský útočník sa osamostatnil od obrancov a ľavačkou trafil k žrdi - 1:1. Presadil sa už dvanásty raz v sezóne. Na záverečné minúty prišiel do hry aj Weiss.

Lille sa takmer vrátilo do vedenia po tom, ako si center z priameho kopu našiel na malom vápne Alexsandro, jeho hlavičku bravúrne vytesnil Borjan. Slovan doma uhral cenný bod, ale ostáva na druhom mieste tabuľky. Dobrou správou je, že Olimpija Ľubľana porazila Klaskvík a mužstvo z Faerských ostrovov sa k slovenskému majstrovi nepriblížilo. 

Ďalší zápas v EKL odohrá Slovan 30. novembra o 18:45 KÍ Klaksvík. Boje v skupinovej fáze uzavrie slovenský šampión 14. decembra o 21:00 doma proti Olimpiji Ľubľana.

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore