Spartak si z Lotyšska vezie remízu. Gašparík: Takéto vylúčenie vás dokáže vyradiť

Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spartak si z Lotyšska vezie remízu. Gašparík: Takéto vylúčenie vás dokáže vyradiť
Trnavčania sa presadili iba raz.
Trnavčania sa presadili iba raz.TASR
Víťaz Slovenského pohára a tretí tím uplynulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže hral na pôde lotyšského FK Auda viac ako hodinu bez vylúčeného argentínskeho stopéra Nicolasa Gorosita (34) a napokon sa mu podarilo vybojovať remízu 1:1.

Spartak mal súpera dobre prečítaného a v siedmej minúte sa ujal vedenia po góle stopéra Sebastiana Kóšu. "V úvode mali šancu aj oni, ale potom sme sa dostali do zápasu a strelili sme rýchly gól. Štandardky sme nacvičovali, Procházka to vrátil dnu a ja som si loptu dosledoval a skóroval. Pre nás to bol fyzicky náročný zápas, ale darilo sa nám vykrývať priestory. Až na jednu situáciu sme to riešili dobre," zhodnotil duel 19-ročný stopér Trnavy.

Do 35. minúty plnili hostia taktické pokyny a mohli pridať ďalšie zásahy. Následne ovplyvnilo dianie na ihrisku prísne vylúčenie Gorosita, ktorý za faul v strede ihriska dostal druhú žltú a teda i červenú kartu.

"Zasiahol loptu a potom trafil nohu hráča, ktorý tam vbiehal. Neviem, aké sú pravidlá, ale všetci sme sa čudovali. Myslím, že aj tréner súpera povedal, že takú červenú kartu nevidel. Zmenilo to priebeh celého zápasu. Takáto vec vás dokáže vyradiť z pohárov. Chvalabohu, že sme to až na jeden zábeh a gólovú bodku Ramiresa ustáli. Chalani to odmakali," pochválil svoj tím tréner Michal Gašparík.

Základné zostavy oboch tímov
Základné zostavy oboch tímovFlashscore

Po prestávke sa rozhodol zmeniť rozostavenie mužstva a zareagovať na prípadný tlak lotyšského tímu. "Auda má vo svojej lige najlepšie držanie lopty, a keď sme mali o jedného hráča menej, tak to bolo veľmi ťažké. V druhom polčase sme tam potrebovali dostať výšku, preto tam išiel Zeljkovič. Prešli sme na systém 5-3-1, behali sme veľmi veľa bez lopty, ale chalani to upracovali," vyjadril sa kouč.

Obe polovice duelu sa hrali o dosť dlhšie. "V prvom polčase sa nadstavilo päť minúť, v druhom desať. Siahli sme si na dno svojich síl. Ten bod dnes musíme brať a verím, že doma budeme kvalitní, dokážeme si vytvárať šance a premeniť ich," dodal Gašparík.

Odveta je na programe vo štvrtok 3. augusta o 17:30 na Štadióne Antona Malatinského. Víťaz nastúpi v 3. predkole proti lepšiemu z dvojice Lech Poznaň - Kauno Žalgiris (prvý zápas 3:1).

Štatistiky duelu Auda - Trnava
Štatistiky duelu Auda - TrnavaFlashscore