Trnava stratila šancu na postup, dočkala sa remízy. Myslím, že je to cenný bod, tvrdí Ďuriš

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava stratila šancu na postup, dočkala sa remízy. Myslím, že je to cenný bod, tvrdí Ďuriš

Ďuriš a jeho gólová radosť.
Ďuriš a jeho gólová radosť.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava remizovali vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy na pôde FC Nordsjaelland 1:1. Slovenský tím tak stratil šancu na postup do vyraďovacej fázy a s jedným bodom figuruje na dne tabuľky H-skupiny. Tú vedie s deviatimi bodmi Fenerbahce Istanbul.

FC Nordsjaelland - FC Spartak Trnava 1:1 

Domáci nepotvrdili úlohu favorita a jediný gól dali z penalty. Spartak naopak svedomito bránil a nenechal sa stiahnuť na súperovu polovicu bez lopty. O vyrovnávajúci gól sa postaral v 64. minúte Michal Ďuriš.

"Myslím si, že to bol dnes cenný bod. Najmä druhý polčas bol výborný, keby ich máme doma teraz, možno už vieme ako na nich. Vidíme, že aj takéto silné mužstvo na lopte sa dá dobre a správne pressovať. Pripravovali sme sa 4-5 dní, dodržali sme čo sme mali a pod tlakom robí chyby každý. Po góle ma mohli nechať potešiť a skúmať to neskôr. Neviem presne, čo skúmali, ale je dôležité, že to uznali," prezradil autor trnavského zásahu.

Po vyrovnávajúcom góle sa domáci snažili rozhodnúť, ale márne. Nič sa nezmenilo ani počas nadstavenia, ktoré trvalo takmer desať minút. Trnava tak v skupine konečne bodovala, čo bol jeden z cieľov slovenského tímu.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

"Nordsjaelland ukázal svoju domácu kvalitu v prvom polčase, bolo to náročné a ukázali veľkú individuálnu silu. My sme zmenili systém, prešli sme na štyroch obrancov a myslím si, že nám to dosť sadlo. Domáci mali síce šance, ale tie vznikali po individuálnych akciách. Tie situácie sme nakoniec ustáli, smolný moment bola penalta, ale v podstate som nemal chalanom v šatni čo povedať. Po štandardke nám vyšiel signál a možno sme boli v druhom polčase aj nebezpečnejší tím. Záver bol asi trocha hektický, aj ten sme však ustáli," povedal tréner Michal Gašparík, ktorý nemohol počítať až s deviatimi hráčmi a experimentovať musel predovšetkým v obrane.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

O svoje dojmy po stretnutí sa podelil aj Erik Daniel: "Dnešný zápas bol fyzicky veľmi náročný, ustáli sme šance domácich a sme radi za zisk bodu. Oni v druhom polčase trocha poľavili a nevládali, my sme mali viac loptu. Som rád, že som to zvládol na poste ľavého obrancu a získali sme bod. Nevadilo mi, že som hral cez nohu, ale na začiatku som sa trocha hľadal. Neviem si predstaviť prechod do obrany, rád útočím a dúfam, že to už nebudem hrať."

V ďalšom kole EKL nastúpia Trnavčania 30. novembra proti bulharskému Ludogorcu Razgrad.