United nezvládol odvetu a v EL končí. Vypadol tiež Hancko s Feyenoordom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
United nezvládol odvetu a v EL končí. Vypadol tiež Hancko s Feyenoordom
Aktualizované
Smútok na strane "červených diablov", naopak, obrovská eufória v tábore Sevilly.
Smútok na strane "červených diablov", naopak, obrovská eufória v tábore Sevilly.Profimedia
Futbalisti Sevilly postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrťfinálovej odvete zvíťazili nad Manchestrom United 3:0. Andalúzania sa v boji o budapeštianske finále stretnú s Juventusom Turín, ktorý remizoval v Lisabone so Sportingom 1:1. O finále si nezahrá slovenský reprezentant Dávid Hancko (25). Jeho Feyenoord ťahal za kratší koniec v Ríme s domácim AS.

Sevilla - Manchester United 3:0 (1:0)

Góly: 8. a 81. En-Nesyri, 47. Bade

/prvý zápas: 2:2, postúpila Sevilla/

Manchester United nastúpil v Seville v základe bez Marcusa Rashforda i vykartovaného Bruna Fernandesa a už od 8. minúty prehrával. Kapitán Harry Maguire sa pri rozohrávke dopustil obrovskej chyby, ktorú potrestal marocký útočník Youssef En-Nesyri. Päť minút pred koncom úvodného dejstva mohli domáci zvýšiť na 2:0, no gól Lucasa Ocamposa neplatil pre ofsajd.

Pohľad cez štatistiky.
Pohľad cez štatistiky.Flashscore

Do druhého polčasu poslal tréner United Erik ten Hag na trávnik Rashforda, no hostia už po dvoch minútach inkasovali, keď sa po rohu Ivana Rakitiča presadil Loic Bade. Definitívne k.o. zasadil hosťom En-Nesyri po zaváhaní brankára Davida De Geu.

Royale Union Saint-Gilloise - Bayer Leverkusen 1:4 (0:2)

Góly: 65. Terh - 2. Diaby, 38. Bakker, 60. Frimpong, 79. Hložek

/prvý zápas: 1:1, postúpil Leverkusen/

Domácim nevyšiel vstup do súboja. Po dvoch minútach prehrávali, keď sa presadil Moussa Diaby. Leverkusen na pôde belgického Saint-Gilloise nedopustil žiadne zaváhanie a stretnutie v pokoji kontroloval. Na jeho výhre sa podieľal český reprezentant Adam Hložek, ktorý najskôr asistoval pri víťaznom zásahu Bakkera a premiérovým zásahom v Európskej lige uzatváral pred koncom konečný rezultát.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Sporting Lisabon - Juventus Turín 1:1 (1:1)

Góly: 20. Edwards (z 11 m) - 9. Rabiot

/prvý zápas: 0:1, postúpil Juventus/

Povzbudený Juventus po tom, čo mu vo štvrtok vrátili odobratých 15 bodov, začal najlepším spôsobom. V deviatej minúte vyťažil zo skrumáži v šestnástke otvárací gól Adrien Rabiot. Ale o desať minút neskôr zavinil vo vlastnom pokutovom území penaltu, ktorú domáci Edwards premenil. "Starej dáme" remíza so Sportingom Lisabon stačí k postupu. Prvýkrát od sezóny 2013/2014 si zahrajú semifinále druhej najprestížnejšej súťaže v Európe.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

AS Rím - Feyenoord Rotterdam 4:1 (0:0) pp

Góly: 60. Spinazzola, 89. Dybala, 101. El Shaarawy, 109. Pellegrini - 80. Paixao. ČK: 120+1. Gimenez (Feyenoord)

/prvý zápas 0:1/

Feyenoord v základnej zostave so slovenským futbalistom Dávidom Hanckom si do odvety priviezol z domácej pôdy jednogólový náskok. Ten sa podarilo s naplnením hodiny hry zmazať AS Rím vďaka presnému zásahu Spinazzolu. Hostia nedokázali dostať loptu do bezpečia od svojej brány, odrazila sa k strelcovi, ktorý pálil presne k pravej žrdi. O dvadsať minút neskôr pripravil domácim tribúnam šok Paixao, keď zužitkoval center do šestnástky z kopačky Szymanskeho.

Štatistický pohľad.
Štatistický pohľad.Flashscore

Keď už sa zdalo, že si aktuálny líder holandskej Eredivisie vybojuje postup medzi štyroch najlepších, prihlásil sa v 89. minúte o slovo Paulo Dybala. Argentínčanovi nevadila ani dvojica brániach hráčov okolo neho, dokázal sa s loptou otočiť a napáliť ju zblízka pod brvno. Nasledovalo predĺženie. Psychologická výhoda bola na strane "vlkov" a aj ju využili ďalšími dvomi gólmi. Najprv Abraham nacentroval sprava pred bránu na El Shaarawyho a o osem minút na to uzavrel duel Pellegrini. Abraham zblízka brankára neprekonal, no jeho spoluhráč z dorážky áno.

Semifinálové dvojice: 

Sevilla - Juventus 

Leverkusen - AS Rím 

Záverečný boj o budapeštianske finále je na programe 11. a 18. mája. Finále sa hrá 7. júna.