Hanckov Feyenoord do Ríma s tesným náskokom, favoritmi v odvetách Juventus i Leverkusen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hanckov Feyenoord do Ríma s tesným náskokom, favoritmi v odvetách Juventus i Leverkusen

Dávid Hancko patrí medzi opory Feyenoordu a mal by byť znovu v základnej zostave.
Dávid Hancko patrí medzi opory Feyenoordu a mal by byť znovu v základnej zostave.Profimedia
Futbalisti Feyenoordu Rotterdam zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy nad AS Rím 1:0 a tento výsledok im pred odvetou v Taliansku dáva solídne šance na postup. V prípade, že by uspeli, mal by v semifinále zastúpenie aj slovenský futbal v osobe reprezentačného obrancu Dávida Hancka (25). Vo štvrtok od 21:00 sú na programe aj ďalšie tri stretnutia tejto fázy Sporting Lisabon - Juventus Turín, Union Saint-Gilloise - Bayer Leverkusen a FC Sevilla - Manchester United.

AS Rím - Feyenoord Rotterdam 

/prvý zápas: 0:1, rozhoduje Taylor (Angl.)/

Feyenoordu sa v prebiehajúcej sezóne darí. Pred dvoma týždňami síce vypadol z domáceho pohára po prehre s Ajaxom Amsterdam, no v Eredivisie ťahá sériu deviatich triumfov a na čele tabuľky má pred Ajaxom náskok ôsmich bodov.

Suverénne smeruje za prvým ligovým titulom od roku 2017. Hancko odohral doma proti AS Rím celý duel a potvrdil, že fakticky hneď od letného prestupu zo Sparty Praha sa zaradil medzi piliere mužstva. V 63. minúte so šťastím zabránil vyrovnaniu.

"Očakávam iný zápas ako bol u nás doma. Rím disponuje na svojom trávniku obrovskou silou, poženie ho vpred plný štadión. My máme už natoľko skúsené mužstvo, že tam nejdeme so strachom. Vieme, že iba brániť tesný náskok z prvého zápasu by bola samovražda. Musíme hrať rozumne," uviedol tréner Feyenoordu Arne Slot.

Slot v rozhovore s Hanckom.
Slot v rozhovore s Hanckom.Profimedia

Jeho tím má šancu odplatiť "giallorossi" prehru 0:1 z vlaňajšieho finále Európskej konferenčnej ligy. Otáznik visí nad štartom Paola Dybalu, ktorý utrpel zranenia v Rotterdame. Taliansky tím nepredá svoju kožu lacno.

"Bol by to pre nás veľký problém. Nemáme taký široký káder a nemôžeme si dovoliť rotovať zostavu, no nejako sa s tým popasujme. Poznám moje mužstvo a verím, že s pomocou našich skvelých fanúšikov dokáže zvrátiť manko z prvého zápasu," citovala uefa.com trénera AS Josého Mourinha. Portugalčan má na konte päť trofejí z európskych klubových súťaží v trénerskej kariére.

Postarajú sa Rimania o obrat?
Postarajú sa Rimania o obrat?AFP

Sporting Lisabon - Juventus Turín 

/prvý zápas: 0:1, rozhoduje Letexier (Fr.)/

Aj ďalší taliansky zástupca bude mať motiváciu uspieť, keďže triumf v EL zaručuje miestenku v budúcom ročníku Ligy majstrov.

Juventusu Turín patrí po odpočte bodov pre falšovanie záznamov v Serii A momentálne 7. miesto, cez víkend prehral na pôde Sassuola 0:1. Doma zdolal Sporting Lisabon 1:0 a náskok sa v Portugalsku pokúsi udržať.

Szczesny mal v prvom dueli problém s rukou, nakoniec je ale v poriadku.
Szczesny mal v prvom dueli problém s rukou, nakoniec je ale v poriadku.AFP

FC Sevilla - Manchester United 

/prvý zápas: 2:2, rozhoduje Soares Dias (Port.)/

FC Sevilla, šesťnásobný šampión Európskej ligy, remizoval v prvom zápase štvrťfinále na pôde Manchestru United 2:2. Pomohli mu dva vlastné góly zo záveru zápasu.

"Sme známi tým, že vždy bojujeme až do konca a nikdy nestrácame vieru v dobrý výsledok. Ukázali sme našu mentalitu proti silnému súperovi na jeho pôde, kde sa sa nehrá ľahko. Žijeme a tešíme sa na domácu odvetu," poznamenal útočník Erik Lamela.

Vlastný gól na konečných 2:2 si pred týždňom strelil práve Maguire.
Vlastný gól na konečných 2:2 si pred týždňom strelil práve Maguire.AFP

Anglickému tímu bude v odvete chýbať pre karty portugalský stredopoliar Bruno Fernandes, Škót Scott McTominay. S tímom cestovali do Španielska Marcus Rashford, Luke Shaw i Marcel Sabitzer. 

"Doma sme inkasovali dva vlastné góly, čo považujem za obrovskú smolu. Musíme sa s tým vyrovnať, nič iné nám nezostáva. A tiež sa musíme sa naučiť ukázať v koncovke väčší smrtiaci inštinkt. Teraz je postup pre oboch otvorenou záležitosťou," citovala AFP trénera United Erika ten Haga.

Tlačovej konferencii Erika ten Haga sme sa venovali samostatne v článku.

Royale Union Saint-Gilloise - Bayer Leverkusen 

/prvý zápas: 1:1, rozhoduje Lahoz (Šp.)/

Asi najmenšia pozornosť sa dáva stretnutiu medzi belgickým Saint-Gilloise a nemeckým Leverkusenom. Remíza 1:1 na pôde favorita dáva prekvapeniu súťaže solídne šance na postup. Za hostí nebude môcť naďalej nastúpiť Patrick Schick, z domácej strany je vykartovaný Siebe van der Heyden

Bude sa Bayer tešiť aj po odvete?
Bude sa Bayer tešiť aj po odvete?AFP