Atalanta šokovala Liverpool a vylúpila Anfield. AS zdolalo AC, víťazne Leverkusen a Benfica

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atalanta šokovala Liverpool a vylúpila Anfield. AS zdolalo AC, víťazne Leverkusen a Benfica
Atalanta šokovala Liverpool.
Atalanta šokovala Liverpool.Profimedia
Futbalisti Atalanty senzačne vyhrali v úvodnom štvrťfinálovom zápase Európskej ligy na pôde Liverpoolu vysoko 3:0. Leverkusen uspel na domácom trávniku proti West Hamu. V talianskom derby zdolal AS Rím súperov z milánskeho AC. Odvety sú na programe o týždeň vo štvrtok 18. apríla.

AC Miláno - AS Rím 0:1

V talianskom derby otvoril skóre hosťujúci Gianluca Mancini, ktorý sa presadil v druhom súťažnom stretnutí po sebe. Premiérovo v kariére sa mu počas jedného ročníka podarilo dať dva góly v európskych súťažiach a celkovo má na konte už šesť zásahov, čo je vyrovnanie jeho najlepšej sezóny 2018/19 v drese Atalanty.

Päťkrát sa presadil hlavou, spomedzi všetkých obrancov v TOP 5 ligách je lídrom tejto štatistiky. Asistenciu si pri zásahu spomínaného obrancu pripísal Paulo Dybala. Argentínčan od príchodu trénera De Rossiho nastúpil na trinásty duel s bilanciou 8+3. 

AC Miláno nestrelilo proti AS Rím gól prvý raz od roku 2017. Vlci udržali čisté konto štvtý raz po sebe, čo sa im naposledy podarilo v októbri 2017.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Bayer Leverkusen - West Ham 2:0

V prvom polčase síce gól nepadol, ale Leverkusen dominoval po všetkých stránkach a súpera prestrieľal 18:1. Florian Wirtz vytvoril počas úvodných 45 minút až päť šancí, pričom celý tím West Hamu jedinú. Bayer sa dočkal v druhom polčase. Victor Boniface sa presadil prvý raz od návratu po zranení.

Jonas Hofman okrem jedného presného zásahu pridal aj asistenciu, pritom naposledy na gól prispel 20. januára a vo všetkých súťažiach má bilanciu 8+8. Leverkusen predĺžil víťaznú sériu na 42 stretnutí. Hammers navyše okrem prehry do odvety prišli o Emersona aj Paquetu, obaja sa po žltom treste vykartovali.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Benfica - Marseille 2:1

Portugalský tím poslal do vedenia svojím jubilejným 20. gólom tejto sezóny v rámci všetkých súťaží Rafa Silva a Ángel Di María skóre zvýšil. Argentínčan v piatich jarných dueloch Európskej ligy prispel na šesť zásahov (4+2). Celkovo má v ročníku 2023/24 na konte 16 gólov a 11 asistencií.

Dôležitý kontaktný gól zaznamenal Pierre-Emerick Aubameyang a ako prvý v tejto sezóne LM, EL alebo EKL sa dostal na métu desiatich zásahov, čím potvrdil aj pozíciu najlepšieho strelca súťaže.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Liverpool - Atalanta 0:3

Liverpool bol ďaleko od svojho ideálneho výkonu. Nebyť Kellehera, tak to mohlo byť ešte horšie. Už takto ale bolo, pretože Gianluca Scamacca sa stal prvým hráčom súpera, ktorý na Anfielde strelil dva góly od februára 2023, keď sa to podarilo zhodne Benzemovi a Viníciusovi z Realu Madrid. 

Okrem toho sa stal prvým talianskym hráčom, ktorému sa to podarilo v európskych pohárových súťažiach. V posledných siedmich zápasoch sa presadil šesťkrát. Pridal sa k nemu Mario Pašalič a Atalanta šokovala Liverpool. Z Anfieldu si do odvety odváža nesmierne nečakanú výhru 3:0.

Liverpool ukončil 34-zápasovú sériu neporaziteľnosti na Anfielde. Jürgen Klopp prehral počas svojho pôsobenia na lavičke The Reds v domácom prostredí iba päťkrát v LM alebo EL, z toho dva razy ho zdolala práve Atalanta. Raz Real Madrid, Atlético a Inter.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform