Juventus zachránil gól v závere, rímske AS v semifinále EL víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus zachránil gól v závere, rímske AS v semifinále EL víťazne

Juventus remizoval so Sevillou.
Juventus remizoval so Sevillou.Profimedia
Futbalisti turínskeho Juventusu remizovali v prvom semifinálovom zápase Európskej ligy s FC Sevilla 1:1. AS Rím Josého Mourinha triumfoval nad Bayerom Leverkusen 1:0. Odvetné stretnutia sú na programe 18. mája.

Juventus FC - Sevilla FC 1:1 (0:1)

Góly: 90+7. Gatti - 26. Nesirí

Juventusu stále hrozí trest za falšovanie účtovníctva a ani vrátených 15 bodov a aktuálne druhé miesto v Serii A v tejto chvíli nemusia znamenať účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. "Bianconeri" tak mali šancu vykročiť k triumfu v Európskej lige, ktorá by im priniesla miestenku v prestížnej milionárskej súťaži.

Domáci tím však svojich fanúšikov príliš nepotešil. Sevilla si po vyradení Manchestru United brúsila zuby na ďalšieho giganta a udrela v 26. minúte. Po rýchlom prenesení hry a prihrávke do osi hracej plochy sa ranou do odkrytej časti presadil Jusúf En-Nesirí. Po polhodine hry podržal svoj tím Wojciech Szczęsny, keď si poradil s veľkou šancou Bryana Gila.

Juventus do druhého polčasu poslal dvojicu Chiesa - Iling a v prvej pätnásťminútovke držal loptu na kopačkách, výraznejšia šanca ale neprichádzala. Aktívny bol predovšetkým 19-ročný Angličan, ktorý sa v 64. minúte prepracoval k zakončeniu, jeho strela však vytúžený gól nepriniesla.

Už sa zdalo, že si Juventus do Španielska odvezie jednogólové manko, v nadstavenom čase však vyrovnal hlavou po rohovom kope mladý Federico Gatti. Odveta teda sľubuje poriadne napätie.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

AS Rím - Bayer Leverkusen 1:0 (0:0)

Gól: 63. Bove

Hostia pohrozili hneď v prvej minúte. Na ľavom krídle sa rozbehol Piero Hincapié, ktorý našiel spätnou prihrávkou z druhej vlny nabiehajúceho Roberta Andricha. Ten bol na hranici šestnástky úplne voľný, hoci mu zakončenie nesadlo ideálne a nie príliš prudkú prízemnú ranu Rui Patrício chytil. O šesť minút neskôr pohrozili Nemci opäť. Florian Wirtz prešiel v pokutovom území cez troch hráčov, narazil si loptu s Adamom Hložkom a vypálil tesne vedľa pravej tyče.

V 19. minúte ukázali svoje schopnosti aj domáci. Na center Pellegriniho naskočil Roger Ibañez, ktorého hlavičku vyrazil Lukáš Hradecký. Dorážka Bryana Cristanteho následne smerovala do bočnej siete.

Skóre sa tak zmenilo až v 63. minúte. Edoardo Bove potiahol prečíslenie 3 na 2, ktoré vyriešil prihrávkou do pokutového územia na Tammyho Abrahama. Ten loptu prevzal chrbtom k bráne a z otočky pohotovo vystrelil. Hradecký loptu vyrazil iba k Bovemu, ktorý namieril po zemi k vzdialanejšej tyči. José Mourinho a jeho zverenci tak úspešne zvládli prvý krok na ceste do finále Európskej ligy.  

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore