Mojím želaním je Hancko, vraví kapitán Sparty pred žrebom play-off Európskej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mojím želaním je Hancko, vraví kapitán Sparty pred žrebom play-off Európskej ligy
Krejčí sa so spoluhráčmi a fanúšikmi tešil z víťazstva na Cypre.
Krejčí sa so spoluhráčmi a fanúšikmi tešil z víťazstva na Cypre.Profimedia
Kapitán Ladislav Krejčí (24) si praje, aby futbalisti Sparty v úvodnom vyraďovacom kole Európskej ligy narazili vo februári na Feyenoord Rotterdam, za ktorý hrá jeho bývalý slovenský spoluhráč z Letnej Dávid Hancko (26). Pražania si postup do jarnej časti súťaže vybojovali výhrou 3:1 na ihrisku cyperského Arisu Limassol v záverečnom 6. kole skupiny C. Krejčí si v rozhovore s novinármi pochvaľoval, ako jeho spoluhráči k stretnutiu pristúpili.

Aris - Sparta 1:3

Úradujúci českí majstri sa meno svojho súpera vo februárovom dvojzápase dozvedia počas pondelkového žrebu. Bude ním jeden z tímov zo tretej priečky skupín elitnej Ligy majstrov. Možnými protivníkmi sú Galatasaray, Lens, Braga, Benfica s Davidom Juráskom, AC Miláno, Young Boys, Šachtar Doneck a Feyenoord, za ktorý okrem Dávida Hancka hrá aj Leo Sauer či bývalý hráč pražskej Slavie Ondřej Lingr.

"Liga majstrov je najlepšia súťaž, kde sa môžete učiť a sledovať hru iných tímov. Prajem si tých najlepších. Mojím želaním je Hanci," priznal sa Krejčí.

Sparta, ktorej značnou ofenzívnou oporou je Lukáš Haraslín, skončila v skupine C na druhom mieste o bod za glasgowskými Rangers, ktorí v súbežne hranom zápase vyhrali na štadióne Betisu 3:2. "Zaujímavé rozuzlenie, len to ukazuje kvalitu skupiny a rozdielnosť súťaží. Každý hrá iným štýlom futbalu. Sme radi, že sa môžeme porovnávať so súpermi v Európskej lige a pokračovať v nej ďalej," podotkol Krejčí.

Konečná tabuľka skupiny C.
Konečná tabuľka skupiny C.Flashscore

Pražania vďaka triumfu na pôde Arisu vyhrali vonku v pohároch prvýkrát od novembra 2020 a po šnúre 12 duelov. "Túto sériu som nijak nevnímal. Som rád za chlapcov, ako k tomu pristúpili. To, ako sme sa prezentovali pred zápasom, čo sme hovorili, šlo jasne vidieť. Skvelý štart, skvelá prvá polovica a víťazstvo," konštatoval sedemnásobný český reprezentant.

Sparta viedla na Cypre po 11 minútach 2:0 a v nadstavení úvodného polčasu pridala tretí zásah. "Takéto scenáre sa nedajú predstaviť. Hovorili sme si, že musia dať dva góly, takže to bude od nich veľmi otvorené, pretože budú chcieť čo najviac útočiť na našu bránu. Vedeli sme, že z našich brejkov sme mohli dať gól, čo celkom vyšlo. Iba vďaka nášmu nastaveniu to dopadlo takto dobre," vyhlásil Krejčí.

Jeho tím prišlo podporiť približne 700 fanúšikov, ktorí vytvorili Sparte domáce prostredie pri celkovej návšteve 2 859 divákov. "Paráda, veľmi im ďakujeme, od začiatku ich bolo počuť. Sme radi, že si to môžeme spoločne užiť. Nielen dnes, ale celý čas nás podporovali na výjazdoch aj doma. Sú neoddeliteľnou súčasťou úspechu. Dúfam aj pre nich, že narazíme na nejaký zaujímavý tím, aby si to mohli užiť,“ uviedol.

Prvýkrát v samostatnej histórii bude mať český futbal na jar v pohároch troch zástupcov, okrem Sparty aj jej mestského rivala Slaviu a Plzeň. "Je to iba dobre pre všetky tímy, že sú konkurencieschopné v Európe a môžeme zbierať body do koeficientu a následne sa porovnávať a hrať proti tým najlepším. Môžeme sa z tých zápasov učiť a byť vo väčšom povedomí aj pre zahraničných hráčov, aby mohli prestúpiť do českej ligy, pretože získava na kvalite," povedal Krejčí, ktorý bol zvolený za najlepšieho hráča uplynulej sezóny najvyššej súťaže.