Stopercentný Leverkusen. Dráma v céčku, prehra LFC, Brighton aj West Ham vyhrali skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stopercentný Leverkusen. Dráma v céčku, prehra LFC, Brighton aj West Ham vyhrali skupiny
Aktualizované
Leverkusen ako jediný získal plný počet 18 bodov.
Leverkusen ako jediný získal plný počet 18 bodov.Profimedia
Futbalisti Bayeru Leverkusen vyhrali aj šiesty zápas základnej skupiny H v Európskej ligy a získali plný počet 18 bodov. Slavia Praha nedala šancu Ženeve, zabezpečila si prvenstvo v "géčku". Liverpool mal istú prvú priečku, takže šetril opory a napriek prehre sa jeho situácia nezmenila.

Skupina A

Olympiakos - Bačka Topola 5:2

West Ham - Freiburg 2:0

West Ham rozhodol o výhre počas prvého polčasu a zabezpečil si prvé miesto. Freiburg končí druhý. V Londýne sa hral priamy súboj o prvenstvo. "Hammers" ukončili skupinu so ziskom 15 bodov.

Konečná tabuľka skupiny A.
Konečná tabuľka skupiny A.Flashscore

Skupina B

Brighton - Marseille 1:0

Priamy súboj o prvé miesto to bol aj v druhej skupine a ten rozhodol Joao Pedro, ktorý sa šiestym gólom osamostatnil na čele tabuľky strelcov. Brighton v EL neinkasoval už 430 minút po sebe a končí prvý, takže postupuje priamo do osemfinále, zatiaľ čo na Marseille čaká ešte šestnásťfinále.

Ajax - AEK Atény 3:1

Ajax pomaličky zachraňuje katastrofálnu sezónu, pretože sa zdvihol z dna v domácej lige a po víťazstve proti aténskemu súperovi skončil v skupine aspoň na treťom mieste, takže sa dostal do jarnej fázy Konferenčnej ligy, čo je vzhľadom na predošlé výsledky ešte dobré konštatovanie. V skupinovej fáze EL to bola prvá výhra holandského tímu. Dvakrát sa presadil útočník Akpom.

Konečná tabuľka skupiny B.
Konečná tabuľka skupiny B.Flashscore

Skupina C

Aris Limassol - Sparta Praha 1:3

Najzamotanejšia situácia pred posledným kolom bola v skupine C, kde tri tímy mohli skončiť na prvom ale aj treťom mieste. Aris sa mohol dostať nanajvýš na tretiu priečku, čo sa mu nepodarilo, keďže Sparta si výhru postrážila. Pod prvý gól sa asistenciou podpísal Lukáš Haraslín, ktorý odohral 66 minút. Dvomi gólmi sa prezentoval Birmančevič. Vzhľadom na výsledok druhého stretnutia sa pražský tím umiestnil na konečnom druhom mieste. Na domácej strane začal aj šiesty raz v skupine EL od začiatku záložník Július Szoke a odohral 65 minút.

Real Betis - Rangers 2:3

Betis vstupoval do súboja v lepšej tabuľkovej pozícii, navyše hral doma, ale Rangers predviedli veľmi dobrý výkon. V úvodnom polčase dvakrát vyhrávali, sevillský tím zakaždým vyrovnal. Hrdinom sa nakoniec stal Roofe, ktorý rozhodol počas 78. minúty o tom, že škótsky celok skupinu trochu prekvapivo vyhral a Betis smeruje z tretej pozície len do Konferenčnej ligy.

Konečná tabuľka skupiny C.
Konečná tabuľka skupiny C.Flashscore

Skupina D

Raków - Atalanta 0:4

Sporting Lisabon - Sturm Graz 3:0

Konečná tabuľka skupiny D.
Konečná tabuľka skupiny D.Flashscore

Skupina E

Saint-Gilloise - Liverpool 2:1

Liverpool mal isté prvé miesto v skupine, takže tréner Klopp šetril opory. Salah, Alisson, van Dijk či Alexander-Arnold neboli ani v zápasovej nominácii. Do základnej zostavy sa tak dostali aj mladíci Bradley, Doak, Chambers, Gordon alebo Jarell Quansah a práve tento stopér strelil svoj prvý gól na seniorskej úrovni, potreboval na to dvanásť stretnutí. Belgický Saint-Gilloise už síce postúpiť nemohol, ale zároveň mohol klesnúť na poslednú priečku. To sa nestalo, z tretej pozície bude pokračovať v Konferenčnej lige. Druhé miesto obsadil Toulouse.

LASK Linz - Toulouse 1:2

Konečná tabuľka skupiny E.
Konečná tabuľka skupiny E.Flashscore

Skupina F

Rennes - Villarreal 2:3

Panathinaikos - Maccabi Haifa 1:2

Konečná tabuľka skupiny F.
Konečná tabuľka skupiny F.Flashscore

Skupina G

AS Rím - Šerif Tiraspoľ 3:0

Zverenci trénera Mourinha síce potvrdili pozíciu favorita, ale končia na druhom mieste a jar začnú už v šestnásťfinále. Pri dvoch góloch AS bol v pozícii asistujúceho hráča Zalewski. Romelu Lukaku sa postaral o svoj piaty gól v skupinovej fáze EL a je na delenom prvom mieste. Premiérový zápas na seniorskej úrovni zaznamenal v druhom stretnutí mladík Pisilli.

Slavia Praha - Servette Ženeva 4:0

Slavia prežila skvelú skupinovú fázu, počas ktorej vyhrala päť zo šiestich stretnutí. Len raz podľahla Rimanom a umiestnila sa na prvom mieste. Pražský tím všetko korunoval hladkým domácim triumfom, pod ktorý sa podpísal aj Ivan Schranz. Slovenský krídelník nastúpil v základnej zostave, odohral plnú minutáž minút a strelil jeden gól. V 35. minúte prišiel do hry za zraneného Dorleyho záložník Jakub Hromada.

Konečná tabuľka skupiny G.
Konečná tabuľka skupiny G.Flashscore

Skupina H

Bayer Leverkusen - Molde 5:1

Leverkusen sa stal jediným tímom tejto sezóny, ktorý počas skupinovej fázy Európskej ligy vyhral všetkých šesť stretnutí a získal plný počet osemnástich bodov. Tréner Xabi Alonso síce šetril viaceré opory ako Hradecký, Frimpong, Grimaldo, Wirtz, Xhaka či Boniface, ale jeho mužstvo na ihrisku napriek tomu dominovalo. Český útočník Schick sa trafil v treťom z ostatných piatich zápasov. Vo štvrtok síce nastúpil v základe, ale predtým v súčte štyroch duelov absolvoval iba 74 minút. Neskôr sa presadil aj jeho krajan Hložek. Okrem Bayeru postupuje aj Karabach, zatiaľ čo Molde bude pokračovať v EKL.

Karabach - Häcken 2:1

Konečná tabuľka skupiny H.
Konečná tabuľka skupiny H.Flashscore