Podcenenie nehrozí, sme plne koncentrovaní, uisťuje Pioli pred odvetou so Slaviou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podcenenie nehrozí, sme plne koncentrovaní, uisťuje Pioli pred odvetou so Slaviou

Pioli pripravuje mužstvo na náročnú odvetu.
Pioli pripravuje mužstvo na náročnú odvetu.Profimedia
Podľa trénera AC Miláno Stefana Pioliho (58) nehrozí, že by jeho zverenci odvetu osemfinále Európskej ligy na ihrisku Slavie podcenili. Rossoneri vyhrali v úvodnom domácom zápase 4:2, taliansky kouč ale očakáva vo štvrtok vo vypredanom Edene náročný duel.

Pioli na predzápasovej tlačovej konferencii uviedol: "Žiadne podcenenie nehrozí, sme plne koncentrovaní. Do odvety máme malú výhodu, ale čaká nás veľmi kvalitný súper, ktorý má veľmi dobrý útok. Zároveň si ale myslím, že sami budeme mať zajtra smerom dopredu viac priestoru."

Miláno hralo pred týždňom na San Sire presilovku od 26. minúty po vylúčení obrancu El Hadjiho Malicka Dioufa. "Úvod zápasu, keď sa ešte hralo v plnom počte, sme si podrobne zanalyzovali. Slavia podala veľmi dobrý výkon. Nie som si ale istý, že zajtrajšie stretnutie bude vyzerať rovnako," vravel taliansky kouč.

Pioli očakáva podobnú odvetu ako v úvodnom kole play-off EL proti Rennes. AC najprv doma vyhralo 3:0 a vo Francúzsku si mohlo dovoliť prehru 2:3. "Proti Rennes sme síce mali po domácom zápase väčší náskok, ale teraz nás čaká podobná intenzita, rýchlosť aj útočná sila súpera," povedal skúsený tréner, ktorý bude mať k dispozícii všetky opory okrem vylúčeného obrancu Alessandra Florenziho.

Podľa Pioliho nerozhodia minuloročných semifinalistov Ligy majstrov ani utorkové udalosti v sídle klubu, ktoré prehľadala polícia pre nejasnosti ohľadom dva roky starého predaja klubu. "Nie, s hráčmi som o tom nehovoril. Vidím na nich, že sú úplne pokojní. Sústredíme sa len na zajtrajší dôležitý zápas a na postup," dodal kouč talianskych šampiónov z roku 2022.

Slavia Praha - AC Miláno (štvrtok 18:45)