Prehnali to fanúšikovia AS? Na letisku napadli rozhodcu finále EL a jeho rodinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prehnali to fanúšikovia AS? Na letisku napadli rozhodcu finále EL a jeho rodinu

Hádka Josého Mourinha s rozhodcom Taylorom.
Hádka Josého Mourinha s rozhodcom Taylorom.Reuters
Obťažovanie rozhodcu finále Európskej ligy Anthonyho Taylora (44) a jeho rodiny fanúšikmi AS Rím na letisku v Budapešti odsúdila vo štvrtok organizácia PGMOL, ktorá dohliada na rozhodcovstvo v anglickom profesionálnom futbale.

Taylor sa dostal pod drobnohľad po stredajšej prehre Ríma so Sevillou po penaltách vo finále druhej najvyššej súťaže UEFA. "Sme zdesení neopodstatnenými a odpornými urážkami namierenými proti Anthonymu a jeho rodine, keď sa snažil dostať domov po finále Európskej ligy UEFA," uvádza sa vo vyhlásení PGMOL.

Manažér rímskeho AS José Mourinho po zápase kritizoval arbitrov a bol natočený, ako na nich kričí pred Puskás Arenou. "Bol to intenzívny, mužný, živý duel s rozhodcom, ktorý vyzeral ako Španiel. Stále to bola žltá, žltá, žltá," povedal Mourinho.

Na videu je vidieť, ako fanúšikovia Rimanov obťažujú a urážajú Taylora a jeho rodinu, ktorí potrebovali ochranu letiskovej ochranky a hľadali útočisko v bezpečnej oblasti. Prijaté boli opatrenia na ochranu Angličana pred predmetmi, ktoré naňho hádzali prítomní priaznivci talianskeho mužstva.

"Anthonymu a jeho rodine budeme naďalej poskytovať plnú podporu," dodala PGMOL.