Sevilla si pred finále EL brúsi zuby na siedmy triumf. Navas: Ženie nás nadšenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sevilla si pred finále EL brúsi zuby na siedmy triumf. Navas: Ženie nás nadšenie
Pridá Sevilla ďalšie európske prvenstvo.
Pridá Sevilla ďalšie európske prvenstvo.Profimedia
Sevilla si robí zálusk na siedmu trofej z Európskej ligy. Šancu na jej zisk dostane v stredu 31. mája, keď vo finálovom súboji vyzve v Puskás Aréne rímske AS.

Klub z Andalúzie triumfoval v Európskej lige šesťkrát v priebehu štrnástich rokov, naposledy v sezóne 2019/20. V súťaži sú lepší ako Inter Miláno, Liverpool, Atletico Madrid či Juventus Turín. Práve cez tento klub viedla ich cesta do finále, "starú dámu" zdolali v semifinále. Ešte predtým vyradili Manchester United.

Finále EL, streda 21:00: Sevilla - AS Rím

V domácej súťaži sú na jedenástom mieste a z ligového prostredia sa môžu prebojovať už len do kvalifikácie EKL. Tím čaká finále po turbulentnej sezóne, jej veľkú časť bojoval o udržanie a dvakrát zmenil trénera. Terajší kormidelník Jose Luis Mendilibar prišiel len v marci.

Tabuľka La Ligy pred posledným kolom
Tabuľka La Ligy pred posledným kolomFlashscore

"Začali sme sa sústrediť na Európsku ligu a je skvelé, čo sme dokázali v jednotlivých zápasoch. Táto súťaž nám dala veľa a nadšenie nás ženie ďalej," povedal krajný obranca Jesús Navas, ktorý sa tešil zo zisku titulu v EL už trikrát.

Jeho tím začal túto európsku sezónu v skupine G Ligy majstrov s Manchestrom City, Borussiou Dortmund a FC Kodaň. V 16-finále prešiel cez PSV Eindhoven a v osemfinále porazil Fenerbahce Istanbul. 

"José Luis nás zmenil od základov, dostal z nás to najlepšie. Môžeme byť hrdí na to, aké tímy sme vyradili. Tréner si tu zaslúži dlho zostať. Vždy nás poháňa dopredu a volí tvrdý tréning. Jeho príchod znamenal skvelý obrat v tejto sezóne," dodal 37-ročný Navas.

Kouč sa dostal do povedomia práve po príchode do Sevilly a zažíva svoje prvé európske finále. Úspech zaznamenal v minulosti aj s Eibarom – tím ho povolal po historickom postupe do najvyššej súťaže v roku 2015 a zaznamenal s ním najlepšie umiestnenie vôbec, deviate miesto v sezóne 2017/18.