Sevilla si v predĺžení zaistila ďalšie finále EL. Navas: Neuveriteľné, je to šialenstvo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sevilla si v predĺžení zaistila ďalšie finále EL. Navas: Neuveriteľné, je to šialenstvo
"Rojiblancos" budú útočiť na ďalšie prvenstvo.
"Rojiblancos" budú útočiť na ďalšie prvenstvo.Profimedia
Sevilla sa dostala do ďalšieho finále Európskej ligy, v ktorom sa bude uchádzať o rekordný siedmy primát. Podarilo sa jej to po semifinálovom zdolaní talianskeho Juventusu.

Mužstvo z Andalúzie na otvárací zásah Vlahoviča uo 65. minúty odpovedalo o šesť minút neskôr, keď sa krásnou strelou presadil Suso. Po 90 minútach svietilo na ukazovateli 1:1. Keďže rovnaký rezultát sa zrodil aj v Turíne, nasledovalo predĺženie. Víťazný gól prišiel hneď v jeho úvode, postaral sa oň Erik Lamela a svojou ranou zabzepečil mužstvu výhru 2:1. Domáci fanúšikovia boli v eufórii, po skončení zápasu nechceli opustiť štadión a oslavovali s radujúcimi sa hráčmi.

Sevilla sa počas veľkej časti sezóny nachádzala v dolnej polovici tabuľky La Ligy a z jej služieb boli prepustení dvaja manažéri. Po vypadnutí z Ligy majstrov znovu objavila svoju silu a porazila PSV Eindhoven, Fenerbahce, Manchester United a následne Juventus.

"Neuveriteľné, je to šialenstvo, nastal čas užiť si tento úžasný moment," povedal kapitán Jesús Navas pre Movistar Plus a pokračoval:

"Fanúšikovia boli neuveriteľní a zaslúžia si všetko. Ukázali sme odvahu, ktorú v sebe máme. Zotavili sme sa po tom, čo sme prežili niekoľko ťažkých mesiacov. Odvaha priaznivcov nás niesla vpred a sme v ďalšom európskom finále. Je to môj tím od detstva, každý zápas sa tu prežíva s veľkou vášňou."

Jedinou nevýhodou zápasu pre Sevillu bolo, že ľavý obranca Marcos Acuña sa nechal v predĺžení hlúpo vylúčiť - na konte už mal jednu žltú kartu, druhú videl po zdržiavaní pri vhadzovaní spoza postrannej čiary a vo finále v Budapešti bude chýbať.

Španielom sa 31. mája v maďarskej metropole postaví AS Rím. Zverenci Josého Mourinha uhrali v odvetnom dueli na pôde Bayeru Leverkusen bezgólovú remízu a v semifinále si zabezpečili celkové víťazstvo 1:0.

Termín finálového duelu EL
Termín finálového duelu ELFlashscore