Slavia vycestuje do Tiraspoľu bez Trpišovského, dôvodom je kuriózne zranenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia vycestuje do Tiraspoľu bez Trpišovského, dôvodom je kuriózne zranenie

Tréner Slavie v týchto dňoch pripomína bojovníka MMA.
Tréner Slavie v týchto dňoch pripomína bojovníka MMA.Profimedia
Futbalisti Slavie Praha odcestujú na štvrtkový zápas Európskej ligy na pôde Šeriffu Tiraspoľ bez trénera Jindřicha Trpišovského (47), ktorý má zlomený nos. Tím "zošívaných", kde pôsobí aj trojica Slovákov, si v prípade triumfu zaistí postup do vyraďovacej fázy.

Slavia vyhrala v úvodnom dueli nad moldavským súperom 6:0 a dosiahla najvyšší triumf na európskej scéne vôbec. Štvrtý gól strelil po prestávke slovenský reprezentant Ivan Schranz. Domácim patrí v tabuľke G-skupiny posledné štvrté miesto s jedným bodom a bojujú už len o účasť v play-off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

"Verím, že to nebude zásadná zmena," povedal asistent trénera Jarsolav Köstl pre české médiá pred odchodom do Moldavska. Trpišovský si zlomil nos na piatkovom tréningu počas cvičnej hry bago. V sobotňajšom ligovom dueli proti Českým Budějoviciam bol ešte na lavičke, no záverečný duel európskej jesene na pôde súpera vynechá.

"S Jindrom spolupracujeme desať rokov, fungujeme ako tím a vieme, čo máme robiť," povedal Köstl. Na lavičke mu bude chýbať aj druhý asistent Zdeněk Houštecký, ten má zas suspendáciu za červenú kartu v stretnutí s AS Rím (2:0). V mužstve budú absentovať aj Tomáš Holeš a Peter Ševčík. "Čiastočne je to zo zdravotných a čiastočne z preventívnych dôvodov. Chceme, aby boli pripravení na koniec jesene," vysvetlil Köstl.

Okrem Schranza pôsobia v Slavii aj obranca Michal Tomič a stredopoliar Jakub Hromada. Stretnutie je na programe vo štvrtok o 21:00.