Tolič skóroval prvýkrát pred očami dcérky: Kuco prihral ako De Bruyne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tolič skóroval prvýkrát pred očami dcérky: Kuco prihral ako De Bruyne

Tolič prežil mimoriadne úspešný večer.
Tolič prežil mimoriadne úspešný večer.Profimedia
Marko Tolič (27) bol jednou z dôležitých postáv štvrtkového súboja Slovana Bratislava s Arisom Limassol. Po skvostnom pase Juraja Kucku (36) otvoril gólový účet zápasu. Rozjasal ním bezmála 18-tisícovú návštevu vrátane svojej malej ratolesti.

Chorvátsky stredopoliar nastúpil v európskom meraní síl na domácej pôde prvýkrát v základnej zostave a veľkú premiéru si užil plnými dúškami. "Bol to môj špeciálny deň. Moja trojmesačná dcérka bola po prvýkrát na štadióne. Teším sa, že to bolo práve na tomto zápase. Škoda inkasovaného gólu, no zostávame pozitívne naladení. Na Cyprus pôjdeme s cieľom pobiť sa o postup do Európskej ligy," vyjadril sa po súboji, ktorý slovenský majster zvládol v pomere 2:1.

Tolič poslal po polhodine hry svoj tím do vedenia a dodal mu tak potrebnú istotu na kopačky. "Kucov dlhý pas bol úžasný. Po zápase som mu povedal, že som nevedel, že takúto parádu dokáže predviesť aj ľavačkou. Dal mi prihrávku na 50-60 metrov, to bola lopta, akoby vám ju poslal De Bruyne v Premier League. Koncentroval som sa na ňu a očkom som hodil po brankárovi. Predtým ma totiž tvrdo zvalcoval, teraz čakal. Kľúčový bol prvý dotyk, ten mi vyšiel," opísal šťastný strelec svoj gólový okamih. 

Na trávniku sa bojovalo o každý centimeter.
Na trávniku sa bojovalo o každý centimeter.TASR

"Belasí" nastúpili v rozostavení 4-3-3. Tolič mal v stredovej trojici s Jurajom Kuckom a Džabom Kankavom pochopiteľne najviac ofenzívnych úloh. "Džaba a Kuco si spadali nižšie. Mojou úlohou bolo hľadať si priestory medzi stredom poľa a defenzívnou líniou súpera," vysvetlil 27-ročný rodák zo Záhrebu.

Keď Tolič v lete prichádzal do hlavného mesta Slovenska, túžil práve po takýchto európskych večeroch. "Presne niečo takéto som očakával. Po príchode som bol trpezlivý, mám rád, keď veci idú krok po kroku a správne. Darilo sa mi spoznávať spoluhráčov, taktiku, realizačný tím, celkovo slovenský futbal a prostredie. Snažil som sa pomôcť aj z lavičky. Teším sa z tohto zápasu a víťazstva. Výsledok 2:0 by bol fantastický, ale aj 2:1 je dobrý, určite tam nikto z nás nepôjde s vedomím, že by sme už niečo mali vyhraté. Ako hovorieval Kobe Bryant, práca ešte nie je hotová. Čaká nás druhá časť na Cypre," uzavrel chorvátsky ofenzívny futbalista.

Spolupráca Strelec - Marcelli zafungovala na jednotku.
Spolupráca Strelec - Marcelli zafungovala na jednotku.Profimedia

Druhý gól Slovana strelil v 57. minúte David Strelec. Utočná posila z talianskej Spezie zužitkovala prienik Nina Marcelliho, ktorého strelu brankár vyrazil pred seba, kde bol Strelec pripravený a loptu po teči obrancu poslal do siete.

"Aj v Taliansku som občas alternoval na krídle. Nerobí mi problém hrať na kraji či ako desiatka pod hrotom. Nino to spravil pekne, napokon mi prihral takto cez brankára (smiech). Ale samozrejme, veľmi sa z neho teším. Hral vynikajúco, bol to preňho ťažký zápas, no zvládol ho výborne. Som veľmi rád, že sme mohli hrať spolu vpredu," pochválil svojho osemnásťročného spoluhráča.