UEFA rozdávala tresty. Pokuty pre West Ham a AS Rím, stopka pre Mourinha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

UEFA rozdávala tresty. Pokuty pre West Ham a AS Rím, stopka pre Mourinha

Mourinho je známy svojou výbušnou povahou.
Mourinho je známy svojou výbušnou povahou.Profimedia
Európska futbalová únia (UEFA) suspendovala trénera Josého Mourinha (60) na štyri zápasy v európskych súťažiach. Rozhodnutie prišlo v reakcii na urážky, ktorými Portugalčan počastoval rozhodcu Anthonyho Taylora (44) po prehre Ríma so Sevillou (1:2) vo finále Európskej ligy.

Mourinho sa obul do hlavného rozhodcu na pozápasovej tlačovej konferencii a neskôr arbitrovi venoval sériu nadávok v garáži Puskás Arény. O dva dni museli Taylora a jeho rodinu na budapeštianskom letisku sprevádzať príslušníci bezpečnostnej služby, pretože na nich útočili fanúšikovia Ríma. Smerom k arbitrovi dokonca hodili stoličku.

Rím dostal pokutu 50-tisíc eur a zákaz priviesť si fanúšikov na najbližší vonkajší zápas v európskej súťaži. Dôvodom je používanie pyrotechniky, hádzanie predmetov či spôsobovanie škôd zo strany priaznivcov talianskeho klubu.

UEFA vyčíslila pokutu aj anglickému West Hamu, ktorý musí zaplatiť 58-tisíc eur. Londýnsky klub tiež nemôže zobrať fanúšikov na prvé dva vonkajšie zápasy Európskej ligy v budúcej sezóne. 

Počas finálového stretnutia Európskej konferenčnej ligy s Fiorentinou (2:1) trafili priaznivci West Hamu súperovho kapitána Cristiana Biraghiho do zadnej časti hlavy. Biraghi utrpel hlbokú ranu, ktorá si vyžiadala osem stehov. Dôvodom sankcií je aj vstup fanúšikov na ihrisko.