Zlatan nám vyjadril rešpekt za to, čo sme predviedli, tešilo Trpišovského

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlatan nám vyjadril rešpekt za to, čo sme predviedli, tešilo Trpišovského

Jindřich Trpišovský počas zápasu s AC Miláno.
Jindřich Trpišovský počas zápasu s AC Miláno.Profimedia
Pre túto sezónu ukončili svoje pôsobenie na pohárovej scéne. Za výkony v osemfinále Európskej ligy si však futbalisti českej Slavie zaslúžili uznanie, a to aj vzhľadom na to, že v oboch zápasoch proti AC Miláno museli hrať dlho v oslabení. Kým proti vylúčeniu El Hadjiho Malicka Dioufa na San Sire neprotestovali, červenú kartu v odvete pre Tomáša Holeša znášali oveľa horšie, čo potvrdil aj tréner Jindřich Trpišovský (48). Na druhej strane ho potešilo, že Slaviu pochválil známy kanonier Zlatan Ibrahimovič.

Slavia Praha - AC Miláno 1:3

Taliansky gigant prilákal do Edenu viacero známych osobností, Ibrahimovič medzi nimi nechýbal. Švéd, ktorý hral aj za Juventus, Barcelonu a Manchester United, vlani ukončil svoju bohatú kariéru práve vo farbách AC Miláno. A po stretnutí pražského súpera pochválil.

"Rozprával som sa s Florenzim a Ibrahimovičom. Svojím spôsobom nás ľutovali, že sme museli hrať v desiatich. Zlatan nám vyjadril rešpekt za to, ako hráme a čo sme proti nim predviedli," uviedol Trpišovský na tlačovej konferencii.

"Mali sme aktívny vstup do zápasu, snažili sme sa hrať nátlakovo. Mali sme aj gólovú šancu, ale potom prišla červená karta, ktorá podobne ako pred týždňom zápas rozdelila. Som sklamaný, všetci sme sa tešili na skvelý futbal. Namiesto toho sme však prvých desať minút nehrali pre ošetrovanie a potom prišlo vylúčenie," pripomenul kľúčový moment tréner.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by Stats Perform

Červenej karte vôbec nerozumel. "Tomáš Holeš ani nechcel faulovať, len si prikryl loptu a súper mu dal nohu pod nohu. To sa veľmi ťažko dá prekusnúť, najmä mi vadí, že to pokazilo zápas. Bolo to podobné ako v Miláne, AC potom ukázalo veľkú kvalitu v útočných akciách," pokračoval tréner zošívaných.

"Hodiny sa pripravujete v tréningu a pri videu na hru 11 proti 11 a potom je všetko inak. Toto je proti futbalu, vôbec nechcel faulovať, nešiel ani do sklzu, len si prikryl loptu. S Tomášom som ešte nehovoril. Musí sa cítiť hrozne, navyše dostane trest do budúcej sezóny. Na zápas sa veľmi tešil, potom bol po štvrťhodine vonku. Musíme mu pomôcť. Nechcel by som byť v tejto chvíli v jeho koži," súcitil Trpišovský.

Našiel však aj pozitíva. "Snažili sme sa živelným futbalom dostať hore, vzadu sme im nechávali viac priestoru. Som však rád, ako sa s tým mužstvo vyrovnalo. V desiatich sme dali AC Miláno tri góly, pozitívom je aj krásny zásah Mateja Juráska. Chceli sme ho dať na ihrisko skôr, ale vzhľadom na priebeh to nevyšlo. Chcel by som sa veľmi poďakovať za atmosféru, ktorá bola počas celého zápasu fantastická. Je frustrujúce hrať dva zápasy s desiatimi hráčmi, chlapcom to veľmi pomohlo. O to viac nás mrzí, že sme nemohli ukázať viac v plnom počte hráčov," povedal rodák z Prahy.

Slavia sa teraz môže sústrediť už len na domácu súťaž a boj o titul. "Cítim sa veľmi hrdý, v Európe sme uhrali veľa bodov a strelili aj mnoho gólov. Podali sme veľa skvelých výkonov, nazbierali sme veľké skúsenosti a zážitky. Prvýkrát v histórii sme vyhrali skupinu, podarilo sa nám poraziť AS Rím. To sú veľké skúsenosti, najmä pre hráčov, ktorí hrajú v Európe prvýkrát. Nadviazali sme na európske misie z predchádzajúcich rokov, ukázali sme kvalitu a to, že v tíme je potenciál. V Európe to bol dobrý rok, teraz to musíme preniesť do ligy," uzavrel Trpišovský.

Výsledky Európskej ligy