Arteta by zrušil opakované zápasy FA Cupu. Treba to zvážiť, hovorí tréner Arsenalu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta by zrušil opakované zápasy FA Cupu. Treba to zvážiť, hovorí tréner Arsenalu

Arteta by rád zrušil opakované zápasy FA Cupu.
Arteta by rád zrušil opakované zápasy FA Cupu.AFP
Mikel Arteta (41) a jeho Arsenal majú pred sebou v nedeľu náročný zápas FA Cupu, keď na Emirates Stadium pricestuje Liverpool. Po ňom by mala "Gunners" čakať vzácna 13-dňová prestávka, ktorú by však mohla narušiť prípadná remíza s aktuálnym lídrom Premier League, keď by sa zápas musel opakovať.

"Chceme vyhrať, ale zrušenie opakovaného zápasu musíme zvážiť," povedal na tlačovej konferencii španielsky tréner, ktorý vôbec nie je nadšený z netradičného riešenia remíz v FA Cupe. Najlepšie anglické kluby už vstupujú do tretieho kola najstaršej pohárovej súťaže, pričom Arsenal v nedeľu odohrá náročný domáci duel proti aktuálnemu lídrovi tabuľky Liverpoolu.

"Gunners" majú po pohárovom zápolení trinásťdňovú prestávku, ale remíza na Emirates Stadium by znamenala, že oba tímy by sa museli stretnúť ešte raz na Anfielde počas takmer dvojtýždňového odpočinku Arsenalu.

Program Arsenalu.
Program Arsenalu.Flashscore

Je veľmi pravdepodobné, že Arsenal sa kvalifikuje do ďalšej sezóny Ligy majstrov. Najprestížnejšia európska klubová súťaž však už v budúcom ročníku bude fungovať v zmenenom formáte, pričom kluby čakajú v skupinovej fáze o dva zápasy viac.

Na otázku, či by Anglická futbalová asociácia mala zrušiť opakované stretnutia, dal Arteta rezolútnu odpoveď. "Myslím si, že áno. Uvidíme, čo sa stane, pretože s novým formátom Ligy majstrov bude zápasov viac, takže neviem, ako ich tam zaradíme," povedal španielsky tréner.

"Prestávka bude veľmi krátka a máme plány pre oba scenáre. Chceme vyhrať, ale možnosť zrušenia opakovaného zápasu je treba zvážiť," dal jasne najavo Arteta.

Arsenal - Liverpool (nedeľa, 17:30)