Grealish penalte nerozumel, potom si splnil sen. Gündogan o konci hovoriť nechcel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Grealish penalte nerozumel, potom si splnil sen. Gündogan o konci hovoriť nechcel

Jack Grealish s trofejou pre víťaza Anglického pohára.
Jack Grealish s trofejou pre víťaza Anglického pohára.Reuters
Ilkay Gündogan (32) a Jack Grealish (27) boli dvoma hlavnými tvárami finále FA Cupu medzi Manchestrom City a ich mestským rivalom United. Nemecký stredopoliar strelil dva góly, prvý sa stal najrýchlejším v histórii finále najstaršej futbalovej súťaže na svete, druhým reagoval na premenenú penaltu Bruna Fernandesa (28). Červení diabli ju zahrali po ruke Grealisha.

Manchester City - Manchester United 2:1

Grealish bol po zápase v zajatí emócií: "O takýchto veciach snívate ako dieťa. Myslím si, že zahraniční chlapci si to neuvedomujú tak ako my Angličania. Vieme, čo znamená hrať finále FA Cupu. Keď som bol v Aston Ville, jedno som prehral a zúfalo som túžil jedno vyhrať."

Gündogan sa zapísal do histórie nádherným - a rekordným - volejom len 13 sekúnd po výkope na slnkom zaliatom Wembley. Bleskový štart City ho však neprekvapil.

"Vieme, ako chceme hrať po výkope brankára. Snažíme sa ísť za Erlinga (Haalanda), získať odrazenú alebo priťuknutú loptu a pokúsiť sa rýchlo zakončiť," rozprával. "Lopta mi išla krásne proti nohe a ja som ju jednoducho musel trafiť. Bola to celkom pekná strela. Hlavné však je, že skončila v sieti."

Grealish oslavuje so spoluhráčmi pohárový triumf vo Wembley.
Grealish oslavuje so spoluhráčmi pohárový triumf vo Wembley.Reuters

Gündoganovi sa po sezóne, teda o niekoľko dní, končí zmluva. O tom, či bude v Manchestri pokračovať, však hovoriť nechcel. "V tomto klube sa cítim výnimočne, som tu už sedem rokov so všetkými vzostupmi a pádmi. Zatiaľ nie je nič rozhodnuté, uvidíme, čo bude ďalej," povedal nemecký reprezentant, o ktorého služby údajne stoja AC Miláno či Arsenal.

Citizens, ktorí v sobotu urobili druhý z troch krokov k zisku treble, boli podľa Grealisha vo Wembley nebezpeční, pretože majú mix všetkého potrebného. "Máme starších chlapcov s väčšími skúsenosťami, ale aj tých mladších. A čo je najdôležitejšie, máme veľa sebavedomia. Myslím si, že sa to ukázalo," spomenul.

Práve jeho ruka predchádzala penalte, z ktorej Fernandes v 33. minúte vyrovnal na 1:1. "Naozaj neviem, ako to bolo možné, že to bol pokutový kop. Na loptu som sa ani nepozeral," uviedol anglický stredopoliar. "Pochopil by som, keby som sa snažil loptu zablokovať, ale takto... Každopádne ma 'Gundo' zachránil," usmial sa.

Po skončení stretnutia už myslel na oslavy. "Som si istý, že budeme mať dobrú noc. Určite budem oslavovať, FA Cup nevyhrávam každý týždeň," poznamenal s dobrou náladou. "V nedeľu a pondelok sa však k tomu vrátime, pretože na budúci týždeň nás čaká obrovský zápas," dodal s odkazom na posledný duel sezóny, finále Ligy majstrov v Istanbule.