Premiérové góly tínedžerov rozhodli o postupe Liverpoolu, ďalej idú aj Chelsea a United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premiérové góly tínedžerov rozhodli o postupe Liverpoolu, ďalej idú aj Chelsea a United
Koumas sa pri debute medzi seniormi rovno gólovo presadil.
Koumas sa pri debute medzi seniormi rovno gólovo presadil.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu napriek veľmi mladej zostave postúpili cez Southampton do štvrťfinále FA Cupu. Ďalej idú aj Manchester United či Chelsea. V stredu sa zároveň uskutočnil žreb tejto fázy. Odohrá sa v sobotu 16. marca. Následné semifinále je na programe 20. apríla a finále 25. mája vo Wembley.

Chelsea - Leeds 3:2

Mladý útočník Mateo Joseph otvoril skóre svojím prvým gólom v seniorskej kariére a poslal Leeds do vedenia. Navyše po zmene strán pridal aj druhý zásah, na oba mu asistoval Anthony. Medzitým ale aj Chelsea dvakrát skórovala. Najskôr sa Jackson stal druhým hráčom The Blues s aspoň desiatimi zásahmi v sezóne, napodobnil Palmera.

Zaujímavé je, že počas predošlého ročníka to nedokázal ani jeden hráč tohto klubu. Mudryk skóroval premiérovo v FA Cupe, čím skompletizoval domáce súťaže, keďže sa presadil aj v Premier League a Ligovom pohári. Už keď to vyzeralo na predĺženie, hrdinom domácich sa v nadstavení stal Conor Gallagher.

Anglický stredopoliar od začiatku februára strelil v piatich zápasoch už štvrtý gól, pričom počas predošlej časti tejto sezóny nezaznamenal ani jeden. Na Stamford Bridge sa presadil po 319 dňoch. Na záverečné desiatky sekúnd nastúpil za domácich fínsky útočník Jimi Tauriainen a zažil svoj seniorský debut.

Chelsea bude vo štvrťfinále na domácom štadióne hostiť Leicester, teda ďalšieho účastníka The Championship.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Nottingham - Manchester United 0:1

Manchester United musel čakať až do úplného záveru, ale v stretnutí, v ktorom bol favorit a mal aj viac z hry, dokázal zvíťaziť. V 89. minúte ho vykúpil Casemiro, jeho gól ešte kontroloval VAR. Brazílčan skóroval prvý raz od 26. septembra a druhý raz počas aktuálneho ročníka proti Nottinghamu. Manchester United po postupe narazí na Liverpool, takže fanúšikovia uvidia veľké ostrovné derby.

Wolverhampton - Brighton 1:0

Domácich poslal do vedenia záložník Mario Lemina, pre ktorého to bol už piaty gól v tejto sezóne. Rovnaký počet pritom vo všetkých súťažiach nazbieral počas predošlých štyroch ročníkov, teraz to stihol už do záveru februára. Brightonu nepomohol ani Ansu Fati. Ten prvý raz od 12. novembra nastúpil v základnej zostave. Dva mesiace vynechal pre zranenie. Wolverhampton vo štvrťfinále narazí na Coventry.

Liverpool - Southampton 2:0

Tréner Klopp poslal do hry veľmi mladú zostavu zloženú hlavne z hráčov, ktorí len začínajú svoju kariéru. Vôbec prvý raz na seniorskej úrovni nastúpil krídelník Louie Koumas a hneď sa uviedol gólom. Keďže ale sedel na lavičke v nedeľnom finále Ligového pohára, tak mal v zbierke jednu trofej ešte skôr, ako reálne nastúpil.

Asistoval mu Bobby Clark, pričom išlo o jeho prvú prihrávku medzi seniormi. Southampton cítil šancu a bol nebezpečný, no výborný výkon predviedol brankár Kelleher. Navyše striedajúci Jayden Danns v treťom súťažnom stretnutí za áčko Liverpoolu vsietil premiérový seniorský gól, potom pridal aj druhý.

Na záverečnú zhruba štvrťhodinu sa dostal na ihrisko aj Trey Nyoni. Iba šestnásťročný stredopoliar sa stal najmladším hráčom The Reds v histórii FA Cupu a takisto zažil svoj debut medzi mužmi. 

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Žreb štvrťfinále FA Cupu:

Wolverhampton - Coventry

Manchester United - Liverpool

Chelsea - Leicester

Manchester City - Newcastle