Rashfordova choroba, návšteva klubu či oboje? Je to interná záležitosť, reaguje ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rashfordova choroba, návšteva klubu či oboje? Je to interná záležitosť, reaguje ten Hag

Správy z víkendu naznačovali, že anglický útočník strávil štvrtkový večer v nočnom klube v Belfaste.
Správy z víkendu naznačovali, že anglický útočník strávil štvrtkový večer v nočnom klube v Belfaste.Profimedia
Erik ten Hag (53) trvá na tom, že bude riešiť a vyrovná sa s absenciou Marcusa Rashforda (26) po tom, čo hviezda Manchestru United chýbala pri nedeľňajšom víťazstve 4:2 na ihrisku Newportu v FA Cupe.

Ten Hag tvrdil, že Rashford chýbal v súboji štvrtého kola v južnom Walese po tom, čo v piatok oznámil, že je chorý. Správy z víkendu však naznačovali, že anglický útočník strávil štvrtkový večer v nočnom klube v Belfaste a na druhý deň vynechal tréning s United.

"Hlásil, že je chorý. Zvyšok je interná záležitosť. Riešim to a budeme to riešiť," poznamenal šéf United po tom, čo jeho zverenci premrhali dvojgólový náskok proti štvrtoligovému Newportu.

Ten Hag sa chystá riešiť otázku Rashforda.
Ten Hag sa chystá riešiť otázku Rashforda.Profimedia

Ten Hag uviedol, že keď prišiel do United, vládla tam "nekultúrna atmosféra" a počas svojho pôsobenia na Old Trafford sa stretol s disciplinárnymi problémami. Krídelník Jadon Sancho sa začiatkom tohto januára vrátil na hosťovanie do Borussie Dortmund po tom, čo sa nepohodol s Holanďanom.

Rashford bol tiež posadený na lavičku v dueli Premier League proti Wolves v minulej sezóne po tom, čo prišiel neskoro na tímovú poradu, keď zaspal. Ten Hag sa vyjadril k poslednému problému s Rashfordom: "V tomto prípade sa do toho ďalej nepúšťam. Predtým sme sa o tom rozprávali, odohrali sme dobrý zápas a teraz ideme ďalej."

United v prvom polčase proti súperovi, ktorý je v ligovej pyramíde o 76 miest nižšie, dvakrát udreli vďaka gólom Bruna Fernandesa a Kobbieho MainoaBryn Morris a Will Evans však skórovali na konci prvého a začiatku druhého polčasu a United sa tak ocitli v ohrození potupnej prehry.

AntonyRasmusom Hojlundom sa v záverečnej fáze postarali o to, aby sa United nemuseli báť o postup, ale pre 53-ročného manažéra to bol ďalší nevýrazný výkon v ťažkej sezóne.

Antony po strelení tretieho gólu United.
Antony po strelení tretieho gólu United.AFP

"Prvých 35 minút to bolo veľmi dominantné. Súperovi sme nedali žiadnu šancu a mali sme viesť o tri, štyri či päť gólov," povedal holandský šéf lavičky.

"Z ničoho nič však dali gól a po polčase opäť. Musíme byť kritickí k zlému bráneniu v prechodovej fáze. Zlé bránenie pri centri, zrazu je to 2:2 a sú späť. Vidíte však, akí sme odolní. Zostali sme pokojní, zase sme začali hrať našu hru, dali sme tretí a štvrtý gól, takže práca je dokončená."

Do základnej zostavy United sa po zranení vrátili Casemiro, Lisandro Martínez a Luke Shaw, zatiaľ čo Harry Maguire sa po príchode z lavičky objavil na ihrisku po prvý raz od 12. decembra. Ten Hag dúfa, že návrat skúsených hviezd pomôže tímu, ktorý je v Premier League ôsmy a bol vyradený z Ligy majstrov.