Kto nahradí Kloppa? Sedem trénerov, ktorí by mohli trénovať Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kto nahradí Kloppa? Sedem trénerov, ktorí by mohli trénovať Liverpool
Kto nahradí Kloppa na lavičke Liverpoolu?
Kto nahradí Kloppa na lavičke Liverpoolu?Profimedia
Jürgen Klopp (56) potvrdil, že na konci aktuálnej sezóny opustí Liverpool. Flashscore Správy zostavili zoznam mien, z ktorého by mohol vzísť jeho potenciálny nástupca.

Xabi Alonso (Leverkusen)

Okamžite, ako bol oznámený koniec Kloppa, sa začali množiť špekulácie o príchode španielskeho trénera. Podľa mnohých je ideálnym nástupcom nemeckého kormidelníka. Ako hráč vyhral s Liverpoolom Ligu majstrov, nastúpil na viac ako 200 zápasov. Momentálne je považovaný za jedného z najlepších mladých koučov sveta.

S Leverkusenom zatiaľ zažíva fantastickú sezónu, je na čele Bundesligy, stále neprehral a môže snívať o nemeckom titule. Ak sa mu ho podarí získať, bude na neudržanie. Hoci sa veľa hovorilo o Reale Madrid, ten predĺžil zmluvu s Ancelottim. Preto všetko nasvedčuje tomu, že by na Anfield mohol zasadnúť práve Alonso.

Xabi Alonso je klubovou legendou Liverpoolu.
Xabi Alonso je klubovou legendou Liverpoolu.Profimedia

Steven Gerrard (Al-Ettifaq)

Zo siedmich mien v tomto článku má legendárny kapitán Liverpoolu asi najmenšiu šancu, že bude vybraný, pretože sklamal v Aston Ville a ideálne to nie je ani v Saudskej Arábii. Napriek tomu predĺžil zmluvu a poberá vysoký plat. Jedinou možnosťou, ako by Gerrard v súčasnosti mohol zasadnúť na lavičku trénera "The Reds", je sentimentálna stránka. Bývalý stredopoliar odohral za klub z Anfieldu cez 700 duelov, vyhral Ligu majstrov, ale nikdy neuspel v Premier League. 

Gerrard trénuje v Saudskej Arábii.
Gerrard trénuje v Saudskej Arábii.Profimedia

Rúben Amorim (Sporting)

Ak chce Liverpool okrem odchodu Kloppa a trénerského štábu prebudovať aj káder, tak by mohol byť tréner Sportingu ideálnou voľbou. Práve s takou víziou prišiel Amorim do portugalského klubu, ktorý má projekt nastavený veľmi podobne ako Liverpool. Vzhľadom na pochybnosti ohľadom zotrvania v tíme a záujem anglických klubov by mohol Amorim využiť situáciu a spraviť ďalší krok v kariére, no zároveň sa zdá, že Liverpool by bol momentálne asi veľmi veľkým sústom.

Amorim by mohol opustiť Sporting.
Amorim by mohol opustiť Sporting.LUSA

Sérgio Conceição (FC Porto)

Jeho budúcnosť v Porte záleží s najväčšou pravdepodobnosťou na výsledkoch klubových volieb. Ak Pinto da Costa zostane prezidentom "drakov", je možné, že portugalský kouč zmluvu predĺži. Tá sa mu končí po sezóne. Jeho meno má väčší cveng v Taliansku, kde je dobre hodnotený nielen ako bývalý hráč, ale aj ako tréner, keďže vyradil Juventus, AS Rím, Lazio aj AC Miláno.

Maximálna efektivita a vysoký presing sú znaky toho, že 49-ročný kouč by na Anfield zapadol ako uliaty. Joao Carlos Teixeira, bývalý hráč Liverpoolu, dokonca v rozhovore pre portugalskú redakciu Flashscore Správ prirovnal súčasného trenéra Porta práve ku Kloppovi.

Bude mať Liverpool portugalského trénera?
Bude mať Liverpool portugalského trénera?Profimedia

Roberto de Zerbi (Brighton)

Roberto de Zerbi si urobil meno v Taliansku a odvádzal kvalitnú prácu ako tréner Šachtaru, no málokto čakal, že by mal taký vplyv na Brighton, aký má. Hlavne pre to, že latka bola po odchode Grahama Pottera nastavená veľmi vysoko. V Anglicku je považovaný za jedného z najlepších, takže sa určite dostane do úzkeho zoznamu náhradníkov za Kloppa.

Každopádne, De Zerbi by potreboval spraviť viac zmien, aby sa Liverpool podobal na jeho herný štýl z Brightonu. Mal by však čas na svoju prácu, keďže ten zvykne klub poskytovať.

De Zerbi je v Anglicku v kurze.
De Zerbi je v Anglicku v kurze.AFP

Zinedine Zidane (bez angažmánu)

Nebol by to zoznam veľkoklubu, ktorý hľadá trénera, ak by na ňom chýbal Zinedine Zidane. Odkedy opustil Real Madrid, je neustále spájaný s mnohými mužstvami aj národnými tímami. Už tri roky však nikde nepôsobí. Neprijal žiadnu ponuku, hoci niektoré boli veľmi lákavé. Liverpool v súvislosti so Zidanom by mohlo byť niečo nadmieru zaujímavé, no najčastejšie sa s francúzskou legendou spája Apeninský polostrov.

Zidane netrénuje už takmer tri roky.
Zidane netrénuje už takmer tri roky.Profimedia

Julian Nagelsmann (Nemecko)

Čo keby bol nástupcom Kloppa iný Nemec? Nagelsmann má vo svojich 36 rokoch na krku jeden z najväčších projektov kariéry. Súčasný kouč národného tímu Nemecka chce vrátiť európsky titul do svojej krajiny. Vzhľadom na to, že ide o EURO na domácej pôde, je tlak ešte vyšší. Ak sa mu nepodarí dokráčať na vrchol, mohol by nasledovať rýchly koniec. Do profilu Liverpoolu by pritom skvele zapadol. Vrátil by sa na klubovú scénu po tom, ako prekvapivo opustil Bayern.

Nagelsmann púta pozornosť.
Nagelsmann púta pozornosť.Profimedia