Spurs proti City aj so svojou najväčšou zbraňou. Uzdravený Maddison je pripravený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spurs proti City aj so svojou najväčšou zbraňou. Uzdravený Maddison je pripravený

Maddison je mimo hry od novembra.
Maddison je mimo hry od novembra.Reuters
James Maddison (27) je v poriadku a pripravený nastúpiť za Tottenham v piatkovom domácom stretnutí štvrtého kola FA Cupu s aktuálnym majstrom Premier League Manchestrom City, povedal manažér Ange Postecoglou (58).

Maddison si prakticky okamžite získal srdcia fanúšikov klubu, keď v júni minulého roka prišiel do tímu zo severného Londýna zo zostupujúceho Leicestru City. Anglický stredopoliar je od novembra mimo hry so zranením členka. "Trénoval celý týždeň a je pripravený," prezradil Postecoglou novinárom.

"Keď je niekto k dispozícii, predpokladám, že je pripravený nastúpiť. Či sa objaví na trávniku alebo nie, závisí od toho, čo uvidím pred zápasom u ostatných. Tieto rozhodnutia zvyčajne robím v deň stretnutia. Krásne na tom je, že zvládol celý týždeň plnú záťaž."

Postecoglou ďalej uviedol, že Dejan Kulusevski je rovnako fit po tom, čo minulú nedeľu vynechal ligovú remízu 2:2 s Manchestrom United na Old Trafford. "Spurs" sa musia stále zaobísť bez juhokórejského kapitána Son Heung-mina a stredopoliarov Yvesa Bissoumu a Papeho Matara Sarra. Všetci si plnia medzinárodné povinnosti. 

"Máme za sebou výborný tréningový týždeň. Pomáha nám, keď sa nám zvýši počet uzdravených hráčov. Tréning je jednoducho o niečo intenzívnejší, je tam o niečo viac kvality, čo pomáha celému tímu," zdôraznil austrálsky šéf lavičky.

Tottenham - Manchester City (piatok, 21:00)

Päťdesiatosemročný kormidelník doplnil, že zranenia a absencie spôsobili, že pre klub to bolo na dlhší čas ťažké obdobie, ale hráči sa z neho oklepali a sú pripravení vrátiť sa na víťaznú vlnu. "Pripravili sme sa na silný záver ligovej sezóny a dúfam, že aj na pozitívnu pohárovú sériu," uzavrel Ange Postecoglou.