V takýchto dueloch rastie naša mentalita, hlási Emery po pretrhnutí šnúry prehier v FA Cupe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V takýchto dueloch rastie naša mentalita, hlási Emery po pretrhnutí šnúry prehier v FA Cupe

Aston Villa ukončila svoje nezdary v pohári.
Aston Villa ukončila svoje nezdary v pohári.Reuters
Aston Villa si v sobotu víťazstvom nad Middlesbrough prvýkrát od roku 2016 zabezpečila účasť vo štvrtom kole FA Cupu. Manažér Unai Emery (52) povedal, že jeho vysoko postavený klub z Premier League si vytvoril mentalitu pre veľké zápasy.

Middlesbrough - Aston Villa 0:1

Napriek pôsobivej ligovej forme v tejto sezóne sa neočakávalo, že "Villans" zažijú proti celku z Championship ľahký duel. Veľkú rolu v tomto predpoklade zohrával fakt, že v FA Cupe prehrali každý z posledných ôsmich zápasov. Emeryho zverenci, ktorí na druhom mieste ligy zaostávajú za vedúcim Liverpoolom len o tri body, vyhrali FA Cup sedemkrát, ale od roku 1957 ani raz.

"Hrali sme s veľkými vášňami, boli sme vyspelí. Myslím, že v takýchto dueloch rastie naša mentalita. Na začiatku sme boli favoritom na víťazstvo, ale je náročné čeliť každému zápasu," vravel španielsky kouč a pokračoval:

"Snažili sme sa mať na pamäti náš herný plán, opäť sme zareagovali, do poslednej minúty sme tlačili, vypracovali sme dve alebo tri šance a po jednej z nich sme aj skórovali."

Jediným strelcom súboja sa v 87. minúte stal obranca Matty Cash. Emery povedal, že jeho káder sa snaží získať svoju šancu na trofej. "Pred zápasom sme sa rozprávali o FA Cupe. Hovorili sme o tom, ako boli naši hráči úspešní v tejto súťaži - nie veľmi. S Arsenalom ju vyhrali iba Emiliano Martínez a Calum Chambers," uviedol lodivod a dodal:

"Dlhý čas bola v tejto súťaži Villa úspešná so siedmimi titulmi. Snažíme sa urobiť ďalší krok vpred v tomto klube, čeliť duelom v rôznych súťažiach a uchádzať sa o to, aby sme niečo získali." Najbližšie sa tím z mesta Birmingham predstaví 14. januára v Goodison Parku, kde sa v rámci ligy stretne s Evertonom.