Zlomení a sklamaní. Hráči United neobstáli v skúške, Fernandes sa fanúšikom ospravedlnil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zlomení a sklamaní. Hráči United neobstáli v skúške, Fernandes sa fanúšikom ospravedlnil
Erik ten Hag (vpravo) utešuje Brazílčana Casemira po finále anglického FA Cupu.
Erik ten Hag (vpravo) utešuje Brazílčana Casemira po finále anglického FA Cupu.AFP
Erik ten Hag (53) v sobotu povedal, že jeho Manchester United je "zlomený" a "sklamaný" po prehre vo finále FA Cupu s úhlavným rivalom Manchesterom City, ale na svojich zverencov je hrdý.

Sklamanie i hrdosť

Kapitán City Ilkay Gündogan strelil najrýchlejší gól vo finále FA Cupu, a to len 12 sekúnd po štarte zápasu vo Wembley. Bruno Fernandes vyrovnal z pokutového kopu, ale nemecký stredopoliar na začiatku druhého polčasu opäť udrel a duel sa skončil 2:1 pre úradujúceho anglického majstra.

Man City - Man United 2:1

"Sme zlomení, samozrejme, aj sklamaní, ale som hrdý na svoj tím," povedal ten Hag pre BBC.

"Počínali sme si veľmi dobre, inkasovali sme dva jednoduché góly, ale boli sme v hre. Bol tam veľký duch a veľmi dobrá organizácia. Tím ukázal odolnosť, charakter a osobnosť. Vieme, že máme pred sebou ešte dlhú cestu, ale vďaka tomu sa zlepšíme. Bola to pre nás skúška - neuspeli sme, ale do budúcej sezóny si môžeme vziať veľa pozitív," dodal Holanďan.

Nie úspešná, iba dobrá sezóna

Kapitán United Bruno Fernandes uviedol, že United napriek prehre urobili "veľké kroky do budúcej sezóny". Červení diabli vo februári prelomili šesťročné suchoty bez trofeje, keď vo finále Ligového pohára porazili Newcastle, v prvej sezóne Ten Haga pri kormidle skončili v Premier League na treťom mieste.

Na londýnskom slnku však boli druhí najlepší, keďže majster Premier League City zostal na ceste k zisku treble.

Marcus Rashford v reakcii po tom, čo nepremenil jednu z mála šancí vo finále.
Marcus Rashford v reakcii po tom, čo nepremenil jednu z mála šancí vo finále.AFP

"Každý je na dne, je to naozaj ťažké. Chceli sme ukončiť sezónu iným spôsobom, ale nebolo to možné. Urobili sme veľké kroky do budúcej sezóny. Celkovo to nebola úspešná sezóna, ale bola dobrá. V budúcej sa musíme vrátiť a pokúsiť sa získať väčšie trofeje," nechal sa počuť Fernandes.

Urobiť viac pre fanúšikov

Portugalčan podčiarkol, že priaznivci United si zaslúžili viac.

"Naši fanúšikovia boli skvelí počas celej sezóny a zaslúžili si iný výsledok. Sme sklamaní, že sme fanúšikom nedokázali urobiť radosť, akú si zaslúžia. Sme im vďační za všetko, čo pre nás v tejto sezóne urobili. Sľubujem, že v budúcom ročníku prídeme a pokúsime sa o úspechy znova," uzavrel.