Bez Kupčíka, Faška, ale aj Baliča. Bystrica vstúpi do novej sezóny s obmeneným kádrom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bez Kupčíka, Faška, ale aj Baliča. Bystrica vstúpi do novej sezóny s obmeneným kádrom

Michal Faško ďalšie zápasy v drese Banskej Bystrice nepridá.
Michal Faško ďalšie zápasy v drese Banskej Bystrice nepridá.Facebook: MFK Dukla Banská Bystrica
Futbalový klub MFK Dukla Banská Bystrica nepočíta v budúcej sezóne so štvoricou hráčov. Tí si našli, respektíve si môžu hľadať nový angažmán. Ide o Ľuboša Kupčíka, Andriju Baliča, Michala Faška a Adriána Slávika.

O Slávikovi informoval klub ešte začiatkom mája, keď sa 24-ročný futbalista dohodol na viacročnom kontrakte s účastníkom českej najvyššej súťaže FK Jablonec. V tíme trénera Ščasného nebude pokračovať ani jeden z pilierov stredu poľa Andrija Balič

Chorvátsky legionár zamieril pod Urpín na hosťovanie po dlhodobom zranení ako kmeňový hráč Dunajskej Stredy v jarnej časti. Dukle pomohol vybojovať miestenku medzi šiestimi najlepšími. V dvanástich dueloch nastrieľal päť gólov a pridal jednu asistenciu. Najvýraznejšiu a najdlhšiu stopu zanechal v klube Ľuboš Kupčík. S vedením sa na novej zmluve nedohodol.

Dukla sa lúči s dlhoročným hráčom Kupčíkom
Dukla sa lúči s dlhoročným hráčom KupčíkomFlashscore

"Bol päť sezón neoddeliteľnou súčasťou MFK Dukla Banská Bystrica. Príkladným a vysoko profesionálnym prístupom k tréningovému procesu, výkonmi na ihrisku, svojou osobnosťou a charizmou sa prirodzeným spôsobom zaradil medzi lídrov nášho mužstva a vzorom pre mladých hráčov. Napriek ponuke na ďalšiu spoluprácu sa naše cesty pri obojstrannom rešpekte a pochopení rozchádzajú. 'Kupčovi' do budúcnosti želáme veľa úspechov a spokojnosti nielen v športovom, ale aj súkromnom a rodinnom živote," citoval klubový web športového riaditeľa Jozefa Moresa.

Faško prežil v Bystrici úspešný ročník
Faško prežil v Bystrici úspešný ročníkFlashscore

Po roku sa s Bystricou lúči skúsený ofenzívny hráč Michal Faško. V 27 ligových dueloch zaznamenal sedem presných zásahov a tri asistencie. V úvode jari si vážne poranil obličku, ale v priebehu niekoľkých týždňov sa stihol vrátiť a Dukle pomôcť bojovať v baráži o miesto v predkole Európskej konferenčnej ligy. Tím nakoniec prehral v semifinále proti Žiline.