Dunajská Streda využila bezgólové derby. Zdolala Žilinu a priblížila sa k titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dunajská Streda využila bezgólové derby. Zdolala Žilinu a priblížila sa k titulu
Aktualizované
Bežecký súboj žilinského Kaprálika s dunajskostredským Brunettim.
Bežecký súboj žilinského Kaprálika s dunajskostredským Brunettim.TASR
V poradí 167. najväčšie slovenské derby veľa futbalovej krásy neprinieslo. Viac ako deväťtisíc priaznivcov videlo na Štadióne Antona Malatinského bezgólovú remízu. Situáciu vyžil líder tabuľky z Dunajskej Stredy, ktorý zdolal Žilinu a vytvoril si šesťbodový náskok.

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 0:0

Úvodný výkop sa o niekoľko minút oneskoril, keďže hlavný arbiter Filip Glova čakal, kým zmizne "mrak“ po choreu domácich fanúšikov. Podobne vyzeralo aj úvodných dvadsať minút. Obaja aktéri taktizovali, hralo sa prevažne v strede poľa. O vôbec prvé zakončenie v stretnutí sa v dvadsiatej minúte postaral po štandardnej situácii Čurma. Brankár Trnovský jeho strelu k pravej žrdi bez problémov kryl. V 28. minúte si individuálne sprava naviedol loptu do stredu Azevedo, napriahol a tečovaný pokus len tesne minul bránu belasých.

Štatistický pohľad na derby.
Štatistický pohľad na derby.Flashscore

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Žiadna futbalová hitparáda to v podaní jedného či druhého nebola. Na oboch stranách prevažovali pozorné defenzívy a nepresná finálna fáza. Až v 64. minúte sa o vzruch postaral v šestnástke Slovana útočník domácich Taiwo. Po centri Procházku pálil z otočky veľmi nepresne.

Strážca trnavskej svätyne Vantruba sa zákroku dočkal v 73. minúte. Štandardku Weissa zakončoval na vzdialenejšej žrdi do jeho náručia hlavou Čavrič. Po množstve chýb, ktoré hráči kopili a bez väčších šancí, sa stretnutie skončilo bez gólov. Slovan môže večer zaostávať už o šesť bodov za Dunajskou Stredou. Spartak má na treťom mieste 44 bodov.

DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina 1:0 (1:0)

Gól: 14. Ramadan

Dunajská Streda zaváhanie belasých dokonale využila. V domácom prostredí nedala Žiline žiadnu šancu. O svojich troch bodoch rozhodla v úvode súboja. Strelu Krstoviča vyrazil brankár Slávik presne na nohu dorážajúceho Ramadana a Žitný ostrov bol vo vare. O tri minúty neskôr ich schladilo vynútené striedanie útočníka z Čiernej Hory, ktorý odstúpil pre zranenie. Ani tento moment nezastavil zverencov Adriána Guľu od toho, aby navýšili svoj náskok na čele o ďalšie tri body. O týždeň v nedeľu cestujú na Tehelné pole so šesťbodovým náskokom.

Tabuľka skupiny o titul.
Tabuľka skupiny o titul.Flashscore