DAC zdolal doma Trnavu a udržal si náskok na čele tabuľky, Slovan nezaváhal v Podbrezovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
DAC zdolal doma Trnavu a udržal si náskok na čele tabuľky, Slovan nezaváhal v Podbrezovej
Aktualizované
Radosť hráčov DAC, ktorí sa udržali na čele tabuľky Fortuna ligy.
Radosť hráčov DAC, ktorí sa udržali na čele tabuľky Fortuna ligy.TASR
V 2. kole nadstavbovej časti skupiny o titul cestovali belasí na nevyspytateľnú pôdu Podbrezovej. Belasí stretnutie zvládli, keď po zmene strán rozhodol o ich troch bodoch Green (24). Kolo ukončil šláger na Žitnom ostrove, kde si domáca Dunajská Streda poradila so Spartakom Trnava a drží sa na čele tabuľky so štvorbodovým náskokom.

FK Železiarne Podbrezová - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

Góly: 45. Kabongo – 40. De Marco, 52. Green

Podbrezová sa od úvodu zahryzla do svojho súpera a obliehala pokutové územie belasých. V trinástej minúte spoza šestnástky po chybnej rozohrávke napriahol Ďatko a "padáčikom“ preveril pozornosť brankára Trnovského, ktorý vyrážal na roh. Slovan sa k bráne Ludhu dostával iba sporadicky. V 28. minúte našiel pred svojím pokutovým územím Green nechtiac domáceho Sangareho a ten sa šikovne preštrikoval dovnútra, odkiaľ zakončoval nad bránu.

Po polhodine hry sa čoraz viac do zápasu dostával obhajca majstrovskej trofeje. V 38. minúte sa k lopte z 25 metrov postavil Vladimír Weiss. Brankár Ludha jeho umiestnený pokus k ľavej žrdi skvelo vyrazil, no na dorážku De Marca nestačil a Slovan viedol. O dve minúty na to sa Železiari mohli dostať do pod ešte vyšší tlak. Weiss založil akciu Greenovi, ktorý posunul loptu osamotenému Barseghjanovi, ale legionár z Arménska zblízka zahodil obrovskú príležitosť. Hráči trénera Skuhravého ustáli pätovú situáciu a výborne zareagovali v 45. minúte. Špyrka vysunul za defenzívu po pravej strane Blahúta, ktorého center pred bránu zakončil do siete pripravený Kabongo a vyrovnal.

Stretnutie prinieslo viac-menej vyrovnaný priebeh.
Stretnutie prinieslo viac-menej vyrovnaný priebeh.Flashscore

Po zmene strán sa začalo aktívne na oboch stranách. Najprv po štandardke zakončoval z hranice šestnástky vedľa ľavej žrde De Marco. Na druhej strane odpovedal individuálne sprava Sangare, no z uhla Trnovského po zemi neprestrelil. Zelpo Aréne stíchla v 52. minúte. Po nakopnutej lopte vybehol Ludha ďaleko z brány, neodkopol ju podľa predstáv, dostal sa k nej napádajúci Green a z otočky popri vracajúcom sa Bartošovi so Šikulom poslal belasých druhý raz do vedenia. Nasledujúce minúty priniesli medzišestnástkový futbal bez väčších šancí. V samom závere to z priameho kopu skúšal svojou ľavačkou Lovat, ale Ludha bol na mieste. Slovan zvládol dôležitý duel a opäť dostal pod tlak Dunajskú Stredu, ktorú čakal večerný duel s trnavským Spartakom.

DAC Dunajská Streda - FC Spartak Trnava 3:1 (1:0)

Góly: 39. Gavrič, 46. Káčer, 85. Szántó - 71. Taiwo

Ale Dunajskostredčania nenechali nič na náhodu a pokračujú v skvelej forme. Neprehrali sedemnásty ligový duel v rade a udržali si štvorbodový náskok na čele. Naopak, Trnave sa prvá dvojica vzdialila už na jedenásť, resp. sedem bodov.

Prvé starosti museli Trnavčania riešiť hneď na konci tretej minúty. Zranil sa totiž Kelvin Ofori a v stretnutí skončil. Napriek tomu bol Spartak aktívny a tlačil sa do zakončenia. Chýbala mu presnejšia finálna fáza. Na druhej strane to skúšal dvakrát neúspešne Krstovič. Čo nevyšlo Dunajskej Strede s naplnením polhodiny hry, napravili o deväť minút neskôr. Domáci zaútočili po pravej strane. Blackmana vysunul Káčer a ten našiel na prvej žrdi hlavu Gavriča, ktorý nedal Vantrubovi v bráne žiadnu šancu.

Pohľad štatistík.
Pohľad štatistík.Flashscore

Po zmene strán sa vrátili na trávnik pri chuti hrajú zverenci Adriána Guľu tým najlepším spôsobom. Krátko po nástupe vystihol rozohrávku hostí Káčer a spoza šestnástky mieril presne k žrdi. Trnavský Spartak čakala náročná úloha. Ale napriek tomu sa nevzdali. Trpezlivo si počkali na svoju príležitosť a tá prišla na konci 71. minúty. Po rohu Twardzika podcenil loptu Petráš a na zadnej žrdi uľahčil prácu Taiwovi, ktorý strelil kontaktný zásah.

Keď už sa zdalo, že Spartak sa vracia do súboja a je blízko k vyrovnaniu, prišla chyba Štetinu pred vlastnou šestnástkou. O loptu ho obral striedajúci Szántó a v 85. minúte napriahol z dvadsiatich piatich metrov a trafil nádherne do ľavého horného rohu.