Na Zemplíne prevažujú odchody. Nový tréner, vrátil sa Bednár, pokračuje Žofčák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na Zemplíne prevažujú odchody. Nový tréner, vrátil sa Bednár, pokračuje Žofčák

Michalovce povedie v novom ročníku Marek Petruš, ktorý prišiel z Prešova.
Michalovce povedie v novom ročníku Marek Petruš, ktorý prišiel z Prešova.TASR
Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v pondelok odštartovali prípravu na sezónu 2023/2024 s novým trénerom, jednou novou tvárou v mužstve a aj lídrom nedávnych sezón. Po uplynulom ročníku odišlo z kádra desať hráčov a vedenie klubu naďalej pracuje na nových posilách.

Pod vedením Mareka Petruša

Michalovský tím si definitívu zotrvania v najvyššej súťaži zabezpečil až v závere nadstavbovej časti, v ktorej zároveň došlo k zmene na trénerskom poste. Norberta Hrnčára nahradil jeho dovtedajší asistent Vladimír Rusnák, no išlo len o riešenie na jeden zápas.

Novým trénerom MFK sa počas uplynulého týždňa stal Marek Petruš, ktorý prišiel z Prešova. S druholigistom sa mu napriek sľubne rozbehnutej sezóne nepodarilo postúpiť do najvyššej súťaže, keď prehral v barážovom dvojzápase so Zlatými Moravcami.

"Veril som, že s Prešovom dokážeme postúpiť do najvyššej súťaže a budem pôsobiť doma. Som však rád, že som dostal ponuku z najvyššej súťaže a aj preto som tu v Michalovciach," priblížil Petruš.

Plánované prípravné duely Michaloviec
Plánované prípravné duely MichaloviecFlashscore

MFK napokon obsadil 10. miesto, keď v 32 dueloch nazbieral 36 bodov za deväť víťazstiev a deväť remíz rovnako ako deviaty Trenčín.

"Osobne by som bol rád, keby sme skončili vyššie než v uplynulej sezóne. Vieme, že naše mužstvo sa oslabilo, odišli skúsení a kvalitní hráči. Verím však, že sa posilníme a budeme hrať dobrý futbal," poznamenal Petruš, ktorý bude mať v realizačnom tíme asistentov Erika Havrilu a Branislava Benka.

Výrazná obmena kádra

V tíme by privítal nové tváre na brankárskom poste, v defenzíve, tvorcu hry do stredu poľa i útočníka. Po sezóne 2022/2023 už v kádri nefigurujú Michal Ranko, Juraj Kotula, Matúš Begala, Tibor Slebodník, Brian Peňa, Zvonko Ceklič, Matija Krivokapič, Andrij Kožuchar, Kristi Qose a Wisdom Kanu.

Novou tvárou je zatiaľ iba 24-ročný stredopoliar Martin Bednár, ktorý sa vrátil do známeho prostredia. "Teším sa na novú sezónu. V príprave musíme tvrdo trénovať, aby sme boli na ligu čo najlepšie pripravení a nazbierali v nej čo najviac bodov. Verím, že budeme predvádzať peknú hru a vďaka nej prilákame na štadión veľa fanúšikov," povedal.

Bednár sa vracia do známeho prostredia
Bednár sa vracia do známeho prostrediaFlashscore

Žofčák pokračuje

Dlhoročný michalovský kapitán Igor Žofčák avizoval pred jarnou časťou 2022/2023, že po nej ukončí kariéru. Napokon sa rozhodol pokračovať a, pravdepodobne, nastúpi aj v nasledujúcej sezóne.

"Budem sa pripravovať na sezónu a uvidíme, čo bude potom. Zdravie mi slúži, to je hlavné. Chuť mám stále. Začnem prípravu a uvidíme, ako to pôjde," uviedol 40-ročný Žofčák, ktorý nechýbal na úvodnom tréningu michalovského tímu.