Vymení II. ligu za Fortuna ligu, ale na východe zostáva. Petruš novým trénerom Michaloviec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vymení II. ligu za Fortuna ligu, ale na východe zostáva. Petruš novým trénerom Michaloviec

Petruš sa po roku vracia na fortunaligové trávniky.
Petruš sa po roku vracia na fortunaligové trávniky.TASR
Novým trénerom futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce sa stal Marek Petruš. Štyridsaťsedemročný kormidelník nahradil vo funkcii Norberta Hrnčára (53). Informoval o tom Východoslovenský futbalový zväz (VsFZ).

Petruš viedol v uplynulej sezóne Tatran Prešov, s ktorým skončil v druhej lige na 2. mieste a následne neuspel v baráži o najvyššiu súťaž. Po domácom víťazstve 1:0 nad Zlatými Moravcami, prehrali Šarišania na ihrisku ViOnu 0:3.

Predtým pôsobil ako hlavný tréner od januára 2021 do júna 2022 v Liptovskom Mikuláši, s ktorým postúpil do Fortuna ligy, umiestnil sa na ôsmom mieste a bojoval aj o účasť v predkole Európskej konferenčnej ligy. Pred Liptákmi viedol 47-ročný kouč aj Poprad, s ktorým rovnako neuspel v baráži o slovenskú elitu, keď nestačil na Trenčín.

V úvode manažérskej kariéry bol na lavičke starších dorastencov Prešova, simultánne bol v realizačnom tíme Slovenska do 19 rokov, keď vypomáhal už zosnulému Milanovi Malatinskému.

Posledné duely Michaloviec v sezóne 2022/2023.
Posledné duely Michaloviec v sezóne 2022/2023.Flashscore

Michalovce skončili vo Fortuna lige na 10. priečke. Klub odvolal Hrnčára z pozície hlavného trénera jedno kolo pred koncom sezóny a proti Zlatým Moravciam (1:0) bol na lavičke športový riaditeľ klubu Vladimír Rusnák.