Fortunaligoví barážisti zabojujú o štvrtú miestenku v pohárovej Európe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fortunaligoví barážisti zabojujú o štvrtú miestenku v pohárovej Európe
Fortuna liga ponúkne na konci sezóny vyraďovačku o účasť v EKL.
Fortuna liga ponúkne na konci sezóny vyraďovačku o účasť v EKL.Profimedia
Keďže futbalisti Spartaka Trnava si víťazstvom v Slovnaft Cupe vybojovali priamu miestenku do pohárovej Európy a zároveň už s istotou skončia na treťom mieste tabuľky, o posledné miesto do Európskej konferenčnej ligy sa bude ešte bojovať.

V play-off o Európsku konferenčnú ligu sa stretnú štyri tímy, ktoré skončili po 32 kolách na 4. až 7. mieste tabuľky Fortuna ligy. Trojicu Slovan Bratislava, FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Spartak Trnava doplní v pohárovej Európe jeden zo štvorice Podbrezová, Dukla Banská Bystrica, Žilina a Ružomberok

V play-off sa bude hrať najskôr semifinále. V prvom sa stretne štvrtý tím tabuľky po nadstavbovej časti so siedmym tímom, teda víťazom skupiny o udržanie sa (MFK Ružomberok).

Situácia v prvej šestke Fortuna ligy.
Situácia v prvej šestke Fortuna ligy.Flashscore

V druhom semifinále na seba narazí piaty celok tabuľky proti šiestemu. Zápasy sa hrajú na jeden víťazný, pričom výhodu domáceho prostredia budú mať lepšie postavené tímy v tabuľke po nadstavbovej časti.

Semifinálové duely sú na programe v utorok 23. mája. Víťazi zápasov sa stretnú vo finále, ktoré je naplánované na piatok 26. mája. Výhodu domáceho prostredia bude mať opäť tím, ktorý bol po nadstavbovej časti Fortuna ligy na vyššom mieste tabuľky. Ak sa v zápasoch nerozhodne v riadnom hracom čase, nasleduje predĺženie a po ňom prípadný penaltový rozstrel.

Situácia v spodnej šestke Fortuna ligy.
Situácia v spodnej šestke Fortuna ligy.Flashscore

Mužstvo, ktoré skončí na predposlednom mieste tabuľky po nadstavbovej časti Fortuna ligy, pôjde do baráže. Bude to jeden z dvojice FC ViOn Zlaté Moravce - Zemplín Michalovce.

Obe mužstvá sa v priamom boji o zotrvanie v najvyššej súťaži stretnú v poslednom kole a výhodu domáceho prostredia budú mať Michalovce.

Vyzývateľom o miestenku vo FL bude druhý tím 2. ligy, ktorým je Tatran Prešov. Baráž o Fortuna ligu sa hrá na odvety. 23. mája je na programe prvý zápas, pričom výhodu domáceho prostredia bude mať Prešov.

"Hrať sa bude v Ličartovciach, kde Tatran hráva svoje domáce zápasy. Keďže štadión nedisponuje umelým osvetlením, hrá sa už o 15:30. Odveta bude v piatok 26. mája na štadióne fortunaligistu," informoval web fortunaliga.sk.

Program posledného kola Fortuna ligy.
Program posledného kola Fortuna ligy.Flashscore

Play-off o EKL

Semifinále:

23.5.2023 o 17.30: Podbrezová / MFK Dukla - Ružomberok (Voyo)

23.5.2023 o 17.30: Podbrezová / MFK Dukla - Žilina (Voyo)

Finále:

26.5.2023 o 17.30: Víťaz semifinále 1 - Víťaz semifinále 2

Baráž o Fortuna ligu

23.5.2023 o 15:30: Tatran Prešov - FC ViOn / Zemplín Michalovce (Dajto, Voyo)

26.5.2023 o 20:30: FC ViOn / Zemplín Michalovce - Tatran Prešov (Dajto, Voyo)

Tabuľka 2. ligy jedno kolo pred koncom sezóny.
Tabuľka 2. ligy jedno kolo pred koncom sezóny.Flashscore