Najlepší hráč rivala, tvrdí Kmotrík. Slovan spečatil príchod prvej letnej posily

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší hráč rivala, tvrdí Kmotrík. Slovan spečatil príchod prvej letnej posily
Ivan Kmotrík ml. a Savvidis pri podpise trojročnej zmluvy.
Ivan Kmotrík ml. a Savvidis pri podpise trojročnej zmluvy.ŠK Slovan Bratislava
To, o čom sa už viacero týždňov šepkalo, sa stalo realitou. Úradujúci slovenský majster ŠK Slovan Bratislava na svojom klubovom webe oznámil príchod stredopoliara Kyriakosa Savvidisa (27), ktorý v skončenom ročníku obliekal farby najväčšieho rivala celku z hlavného mesta - Spartaka Trnava.

Bolo iba otázkou času, keď sa prestup zverejní. "Belasí" tak zároveň oznámili prvú letnú posilu pred sezónou 2023/2024, v ktorej opäť zabojujú o účasť v Lige majstrov.

Savvidis je rodákom z gréckeho mesta Thessaloniki, kde futbalovo vyrastal v miestnom PAOK-u. Na Slovensko zavítal prvý raz vo februári 2016, do leta hosťoval v Michalovciach. Na Zemplín definitívne prestúpil v auguste 2019, odkiaľ si to o 13 mesiacov neskôr namieril do Trnavy

Grécky stredopoliar prichádza aj ako náhrada za Agba.
Grécky stredopoliar prichádza aj ako náhrada za Agba.ŠK Slovan Bratislava

V Spartaku strávil defenzívny stredopoliar tri sezóny. Vo Fortuna lige odohral celkovo 108 zápasov, v ktorých strelil desať gólov a na šesť prihral. Z "malého Ríma" odchádza do metropoly krajiny ako voľný hráč. V predkolách európskych súťaží nastúpil do 18 stretnutí. 

"Počas pôsobenia v Trnave dokazoval, že dosahuje kvality Slovana Bratislava. Bol pre nás jasnou voľbou. Pre mňa osobne to bol dokonca najlepší hráč nášho odvekého rivala. Jeho bojovnosť, líderstvo a zanietenosť bolo na trávniku radosť sledovať," nechal sa počuť generálny manažér Slovana Ivan Kmotrík ml., ktorý dodal, že ide o trojročnú spoluprácu.

Štatistiky Savvidisa v uplynulom ročníku Fortuna ligy.
Štatistiky Savvidisa v uplynulom ročníku Fortuna ligy.Flashscore

"Prichádza ku nám zvýšiť kvalitu a konkurenciu v strede pola ako náhrada za Uche Agba, s ktorým už v klube do ďaľšej sezóny nerátame a budeme teda pracovať v nasledujúcom období na jeho odchode."

Majster Slovenska a porazený finalista pohára začne prípravu na nový ročník 12. júna, pričom o osem dní neskôr spozná meno súpera v prvom predkole Ligy majstrov - v ňom budú zverenci trénera Vladimíra Weissa st. nasadeným tímom.