Trenčín začal pod vedením nového trénera s jednou posilou a bez reprezentantov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trenčín začal pod vedením nového trénera s jednou posilou a bez reprezentantov
Nový kormidelník Ilija Stolica.
Nový kormidelník Ilija Stolica.TASR
Futbalisti AS Trenčín začali vo štvrtok letnú prípravu na sezónu 2023/2024 na domácom Štadióne Sihoť. Na úvodnom zraze sa trénerovi Ilijovi Stolicovi (44) hlásilo 23 hráčov.

S jednou posilou a bez reprezentantov

Z tridsiatky, s ktorou sa počíta v úvode prípravného obdobia, chýbalo sedem mien. Michal Kukučka, Vozinha, Strahinja Kerkez a Artur Gajdoš si plnia povinnosti v reprezentačných výberoch, Šimon Mičuda, Samuel Bagín a Adam Gaži sa pripoja k mužstvu v pondelok, keďže po svetovom šampionáte do dvadsať rokov v Argentíne mali predĺžené dovolenky.

Trenčania odštartovali prípravu v domácich podmienkach
Trenčania odštartovali prípravu v domácich podmienkachTASR

S mužstvom trénovalo aj kvarteto dorastencov Alex Húdok, Nikolas Brandis, Samuel Bednár a Lukáš Mikulaj a nová posila Azzam el Nasri. Z hosťovania v Zlatých Moravciach sa vrátil Lucas Demitra a na skúšku pricestoval Ghančan Donkor Bright. "Odišlo dosť hráčov, mnohým sa končili zmluvy. Robíme výraznú obmenu kádra, postupne sa ho budeme snažiť dopĺňať za ešte lepších. Jadro je zachované, aj keď nám niektorí hráči chýbajú pre povinnosti v reprezentácii," uviedol pred tréningom generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček pre klubový web.

Nové zázemie a vízia úspechov

Srbský tréner Stolica prišiel po predchádzajúcej sezóne, v ktorej Trenčania bojovali o udržanie v najvyššej súťaži a napokon obsadili deviate miesto. Na lavičke nahradil Františka Straku. "Spolu s novým trénerom prišiel aj ďalší personál. Chceme im pomôcť v adaptácii a tak je ťažké hovoriť o cieľoch. Tento rok otvoríme hlavnú tribúnu, áčko sa presunie do nových priestorov a budeme mať kompletné zázemie. Bude tak už len na nás, aby sme časom opäť nastúpili na vlnu spred piatich-šiestich rokov," dodal Rybníček.

Štyri najbližšie duely Trenčína v príprave
Štyri najbližšie duely Trenčína v prípraveFlashscore

"Som plný energie, už som sa nevedel dočkať. Futbal mám veľmi rád, tri týždne boli pre mňa dlho. Začína sa niečo nové a tešia sa všetci," opísal svoje pocity stredopoliar AS Matúš Kmeť. Nového trénera hodnotiť nechcel. "Je skoro niečo hodnotiť, mali sme zatiaľ len míting. Vyzerá profesionálne a ja dúfam, že to bude fungovať."

Šesť prípravných súbojov

Tím má na programe šesť prípravných zápasov v priebehu mesiaca, najbližšie sa predstaví 24. júna na ihrisku druholigového Púchova. K najzaujímavejším súperom patria izraelský vicemajster Hapoel Beer Sheva či šiesty najlepší tím uplynulého ročníka najvyššej českej súťaže SK Sigma Olomouc. Sériu prípravných stretnutí ukončia Trenčania na trávniku Šamorína.