Trnava avizuje hráčske zmeny i možný prestup do Slovana, Žilina myslí na boj o Európu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trnava avizuje hráčske zmeny i možný prestup do Slovana, Žilina myslí na boj o Európu
S akým kádrom sa Trnavčania predstavia v novom ročníku?
S akým kádrom sa Trnavčania predstavia v novom ročníku?TASR
Zápas záverečného kola nadstavbovej časti Fortuna ligy medzi Spartakom Trnava a Žilinou síce už nemohol v tabuľke nič zmeniť, otvoril však viacero tém. Z pohľadu hostí sa po stretnutí debatovalo hlavne o blížiacich sa dueloch play-off, v ktorých môžu zabojovať o účasť v pohárovej Európe, Trnavčania sa riešil najmä hráčsky káder pre novú sezónu.

Lepšia Bystrica ako Podbrezová

Spartak skončil v sezóne na bronzovej priečke, Žilinčanom patrí šiesta pozícia a v ostrých súbojoch pokračujú. Už v utorok 23. mája o 17:30 nastúpia v Banskej Bystrici v semifinále play-off o účasť v Európskej konferenčnej lige.

"Štatistiky hovoria jasne - s Podbrezovou sa nám nedarí, s Banskou Bystricou máme lepšiu bilanciu. Bude to otvorený zápas, všetko sa rozhodne na ihrisku. Nevyhrali sme dva mesiace, hoci stretnutia sme mali dobre rozohrané, no nedotiahli sme ich výsledkovo. Teraz je vhodný čas potiahnuť to do zdarného konca a spoločne sa tešiť na konci sezóny," hovoril brankár Žiliny Ľubomír Belko.

"Bystrica má veľmi dobre vedený a skúsený tím, ktorý vždy dokáže niečím prekvapiť. Skúsenosťami sú schopní zahrať kvalitný duel," pridal svoj pohľad na najbližšieho súpera kouč MŠK Jaroslav Hynek.

Konečná tabuľka skupiny o titul
Konečná tabuľka skupiny o titulFlashscore

Gašparík nechcel byť konkrétny

Trnavčania mali po víťazstve nad "šošonmi" oficiálnu rozlúčku, gro kádra nastúpilo na dovolenky. Kluboví funkcionári však v nasledujúcich dňoch rozhodne odpočívať nebudú.

"Bude pred nami asi najťažšia sezóna, pretože je dosť možné, že nám kľúčoví hráči odídu. Potrebujeme ich nahradiť," vravel na stretnutí s novinármi tréner Michal Gašparík. V kádri sa očakáva značný pohyb oboma smermi.

"Nechcem byť konkrétny. Čo sa týka príchodov, máme vyskautované a vytipované mená. Uvidíme, čo sa nám podarí. Samozrejme, radi by sme získali na prestup Taiwa, aj keď to nebude jednoduché. Ľahšie bude asi dohodnúť sa s hráčom ako jeho materským klubom," priblížil kouč Trnavy a pokračoval:

"Chceli by sme predĺžiť zmluvy s Kamenárom, Procházkom, Bukatom i Savvidisom. Čo viem, tak vraj má nakročené do Slovana. Uvidíme, či je to pravda. Je to už na strane hráčov, ponuky vedia, sú na maximálnej možnej hranici, akú Spartak vie dať. Chceme mužstvo omladiť a pokúsiť sa ho skvalitniť."

Bez komentára

Savvidis reagoval, že o ponuke Slovana nevie nič. Koncom júna mu však v Trnave vyprší kontrakt a stane sa voľným hráčom. "Nerozmýšľam o tom. Chystám sa na dovolenku a potom budem premýšľať, čo sa stane," vyjadril sa grécky stredopoliar.

Abdulrahman Taiwo bol v Spartaku na hosťovaní z dánskeho Sonderjyske, "červeno-čierni" by ho radi získali na trvalý transfer. Otázne je, či sa klubom podarí dohodnúť na výške prestupovej čiastky.

"Rád by som tu zostal, cítim sa tu ako doma, to mi verte. Ale rozhodnutie nie je úplne v mojich rukách. Uvidíme, ako sa to vyvinie," povedal po stretnutí Nigérijčan, ktorý vsietil proti Žiline svoj premiérový hetrik v sezóne.

Na odchode i Ristovski

Trnavčania podľa slov trénera Gašparíka umožnia nájsť si nový klub aj útočníkovi Milanovi Ristovskému, ktorý počas jarnej časti FL vypadol zo základnej zostavy. Prednosť na hrote dostával Taiwo a so štrnástimi gólmi sa stal štvrtým najlepším strelcom súťaže.

"S Ristovskim sme sa otvorene bavili, že by mu pomohol prestup. Cíti, že mu to tu nepadalo, Myslím si, že je kvalitný útočník, možno stačiť zmeniť pôsobisko a začne strieľať góly. Je to drahý hráč, ktorého sme kupovali a chceme za neho nejaké financie naspäť. Ak sa nájde klub, ktorý za neho zaplatí, má voľnú cestu, aby odišiel. V tom prípade budeme hľadať ešte dvoch útočníkov," poznamenal Gašparík.

Reprezentant Severného Macedónska nastúpil do celkovo 38 súťažných duelov. "Mám v Trnave ešte rok platnú zmluvu. Pokým som pod kontraktom, sústredím sa, aby som odviedol to najlepšie pre klub. Zatiaľ nemám inú konkrétnu ponuku," vysvetlil.

Ligové štatistiky Milana Ristovského v sezóne 2022/23
Ligové štatistiky Milana Ristovského v sezóne 2022/23Flashscore