Získavame svoju tvár. Dunajská Streda si uplatnila ďalšiu opciu, z Plzne priviedla Káčera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Získavame svoju tvár. Dunajská Streda si uplatnila ďalšiu opciu, z Plzne priviedla Káčera
Vľavo športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele, vpravo Miroslav Káčer.
Vľavo športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele, vpravo Miroslav Káčer.
Facebook: DAC 1904
FK DAC 1904 Dunajská Streda využila v krátkom časovom slede opciu na kúpu ďalšieho hráča. Po Samuelovi Petrášovi (23) sa kmeňovým hráčom tímu zo Žitného ostrova stal Miroslav Káčer (27).

Rovnako ako Petráš, tak aj Káčer podpísal s novým klubom zmluvu do roku 2026. Káčer prichádza z českej Plzne, pričom predtým pôsobil zhodne ako jeho brankársky kolega v Žiline. Dvadsaťsedemročný stredopoliar sa stal v aktuálnej sezóne pevnou súčasťou základnej zostavy Dunajskej Stredy.

V žlto-modrom drese doposiaľ odohral 20 zápasov vo Fortuna lige, raz sa strelecky presadil. Ďalších šesť stretnutí pridal v Európskej konferenčnej lige. V poslednej nominácii reprezentačného trénera Francesca Calzonu sa ocitol medzi náhradníkmi.

„S trénerom aj vedením klubu sme sa na túto tému rozprávali už dlhšiu dobu, v podstate od začiatku zimnej prípravy. Trošku to trvalo, ale finálna verzia dohody sa zrodila za jeden deň. Som rád, že tu môžem pokračovať a napredovať vo svojej kariére. Presvedčili ma podmienky v klube, fanúšikovia a verím, že aj spoločné úspechy. Získavame svoju tvár, ktorou by sme sa chceli prezentovať, čo sa odráža aj na výsledkoch, preto som nemal dôvod rozmýšľať nad inou možnosťou. Tento krok bol z mojej strany jasný,“ povedal po uzatvorení zmluvy Káčer.

DAC má osem kôl pred koncom ligy štvorbodový náskok na druhý Slovan Bratislava, s ktorým sa stretne v priamom súboji budúcu nedeľu 9. apríla o 17:30 na Tehelnom poli. Ešte predtým čaká na celok zo Žitného ostrova domáci duel so Žilinou.

„Miro sa od prvého dňa po príchode do Dunajskej Stredy stotožnil s našimi klubovými hodnotami. Jeho vášeň a energia sú príkladné a cítiť ich v celom klube. Z tohto pohľadu nebolo otázne, že si chceme uplatniť opciu vyjednanú s Viktoriou Plzeň v júni, keď prišiel na hosťovanie. Cítime, že je kľúčovým hráčom pre budúce úspechy klubu,“ skonštatoval športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.