Zobrali sme Dunajskej titul, vydýchol si Weiss. Pravdepodobne sa obaja potkneme, vystríha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zobrali sme Dunajskej titul, vydýchol si Weiss. Pravdepodobne sa obaja potkneme, vystríha

Malik Abubakari (úplne vľavo) oslavuje gól na 2:1 spoločne s Jurajom Kuckom a Vladimírom Weissom ml.
Malik Abubakari (úplne vľavo) oslavuje gól na 2:1 spoločne s Jurajom Kuckom a Vladimírom Weissom ml.ŠK Slovan Bratislava
Priama bitka o titul veci nevyjasnila, ale naopak - skomplikovala. Slovan Bratislava zmenšil náskok Dunajskej Stredy na tri body a je späť v hre o prvé miesto vo Fortuna lige. Hoci ako hovoril tréner Vladimír Weiss st. (58), s pravdepodobnosťou zakopnú obaja ašpiranti - a je dosť možné, že nie iba raz.

Najťažší zápas sezóny

Že Slovan má najnáročnejšie duely ročníka za sebou? Kdeže. Tréner domácich Vladimír Weiss st. jasne prízvukoval, že práve nedeľňajší súboj bol pre "belasých" najťažším momentom od júla 2022.

Slovan Bratislava - Dunajská Streda 2:1 

"Z môjho pohľadu, či už emočného, taktického alebo kvality v danej situácii, v akej sme boli, to bol najkvalitnejší a najťažší zápas sezóny. Ani Bazilej, ďalšie pohárové zápasy či Trnava, nás neprinútili siahnuť si na dno síl tak, ako Dunajská Streda, ktorá bola vynikajúca. Proti nám hrá každý na 120 percent. Súperovi chýbal prakticky celý útok, no hráči na týchto miestach sa ukázali v dobrom svetle. Tak by to malo byť aj u nás, čo žiaľ všetci nepotvrdili. Som spokojný s nasadením, výsledkom," uviedol bývalý kouč slovenskej reprezentácie na pozápasovej konferencii.

Oba góly Slovana padli po hlavičke. Abubakari bol správnym žolíkom.
Oba góly Slovana padli po hlavičke. Abubakari bol správnym žolíkom.ŠK Slovan Bratislava

Podobné slová adresoval aj Weissov náprotivok Adrián Guľa. Ak by Dunajská Streda zvíťazila, čo po zásahu Kalmára bolo reálne, odskočila by šesť kôl pred koncom súťaže už na deväť bodov.

"Videli sme veľmi zaujímavý zápas dvoch kvalitných mužstiev. Náš výkon bol veľmi kvalitný, nielen v prvej časti, ale aj v druhej. Po góle sme možno trošku stratili koncentráciu. Toto je škola, ktorá nás v najbližších dueloch čaká, aby sme boli precíznejší v detailoch. Aj sami sebe a fanúšikom sme ukázali, že sme fyzicky i technicko-takticky pripravení bojovať do konca s takým silným tímom ako Slovan. O tom sa chlapci presvedčili."

Súperovi zobrali titul

Hosťom chýbali na Tehelnom poli viaceré, najmä ofenzívne opory. Guľa prehru prijal a naznačil, že takéto výsledky sa stávajú.

"Naša sila vzrastie, nielen tímovosťou, ale aj Krstovičom, Rammadanom či Gavričom, ktorí nám vypadli. Ukázalo sa, že v dlhodobej súťaži sú všetci hráči dôležití. To, že sme po dlhšom čase prehrali s kvalitným súperom, to sa skrátka stalo, ale výkonnostne sa máme o čo oprieť. Bude potrebné vyhrať najbližší zápas a skoncentrovať sa, aby sme šli od jedného duelu k druhému ako doteraz.“

Momentka Čavričovej hlavičky.
Momentka Čavričovej hlavičky.ŠK Slovan Bratislava

Zásahy Čavriča a striedajúceho Abubakariho vliali celku z hlavného mesta novú nádej. Slovanisti sa po odmlke vracajú tento týždeň aj na pohárove trávniky.

"Za stavu 0:1 sme prakticky zobrali Dunajskej Strede titul a dali si šancu na pokračovanie sezóny. V prípade prehry by bol koniec. Takto je liga otvorená, ako to majú v rukách oni, tak to máme aj my. Bude to vabank, mám vypočítané, že to môže byť otvorené až do posledného kola. Pravdepodobne sa ešte obaja potkneme. Liga bude ťažká najmä v hlavách. My tréneri sme na to, aby sme tím čo najlepšie pripravili," upozorňoval lodivod stále druhého celku tabuľky.

Súboj na dvoch frontoch

Ako bolo naznačené, Slovan ešte bude tuho bojovať aj v Slovenskom pohári. V stredu 12. apríla ho čaká domáci súboj so Skalicou v rámci prvého semifinále Slovnaft Cupu, odveta je na pláne o týždeň na Záhorí. Naopak, Dunajská Streda sa dlhodobo sústredí už iba na ligu.

"Som spokojný, no nie som naivný a viem, čo ma čaká. Dvihli sme hlavu, a budeme bojovať do posledného dychu, takisto ako DAC. V stredu nás čaká pohár, v nedeľu ďalší duel, z tohto pohľadu to máme ťažšie, ale musím z hráčov 'vymačkať' všetko až do posledného kola," uzavrel svoju výpoveď Weiss st.

Pohľad na čelo tabuľky šesť kôl pred koncom.
Pohľad na čelo tabuľky šesť kôl pred koncom.Flashscore