Premiéra z ríše snov. Čavrič sa v Japonsku uviedol gólom a asistenciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premiéra z ríše snov. Čavrič sa v Japonsku uviedol gólom a asistenciou
Čavrič bol dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou zostavy Slovana.
Čavrič bol dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou zostavy Slovana.TASR
Srbský futbalista Aleksandar Čavrič (29) má za sebou vydarený súťažný debut v drese Kašimy Antlers. V piatkovom dueli prvého kola japonskej ligy na ihrisku tímu Nagoja Grampus prispel gólom a asistenciou k triumfu 3:0.

Nagoya Grampus - Kašima Antlers 0:3

Čavrič odohral 68 minút. V 47. minúte zvýšil hlavou na 2:0 pre hostí a o štvrťhodinu neskôr asistoval pri presnom zásahu spoluhráča Hajata Nakamu. V januári po ôsmich rokoch ukončil svoje pôsobenie v Slovane Bratislava a do Kašimy odišiel na hosťovanie do konca kalendárneho roka s opciou na trvalý prestup.  V prípade udelenia občianstva by mohol reprezentovať Slovensko na tohtoročných majstrovstvách Európy v Nemecku. 

Išlo o služobne najstaršieho hráča v belasom drese. Za Slovan odohral 265 súťažných súbojov, v ktorých strelil 75 gólov. 

"Urobil som najťažšie rozhodnutie v mojom živote i kariére. Dva životné okamihy mi priniesli najviac emócií – tento a deň, keď sa mi narodila dcérka. Vtedy som sa veľmi tešil, teraz je to aj trochu smutné, pretože opúšťam klub, ktorý mám veľmi rád. Myslím si, že toto je presne čas, keď treba odísť a skúsiť niečo iné. Nechcem neskôr ľutovať, že som to neskúsil. Futbalový život je krátky, blížim sa k tridsiatke a chcem čas využiť naplno," prezradil po odchode.

Kašima privíta v 2. kole na domácej pôde Cerezo Osaka. Zápas sa odohrá 2. marca.